Tijdloze romkom ‘Sleepless in Seattle’ (1993) nu eindelijk weer online te zien

De decembermaand is altijd hét moment om een eindeloze hoeveelheid romkoms achter elkaar te bingewatchen. Er zijn dit jaar weer nieuwe titels op de Nederlandse streamingdiensten verschenen, maar ook de tijdloze klassiekers vormen een belangrijk deel van het aanbod. Begin dit jaar verdween het kijkcijferkanon Sleepless in Seattle nog uit het aanbod van Netflix, maar sinds 3 december 2021 is de romkom met Tom Hanks en Meg Ryan gelukkig weer bij Film1 te zien.

Sleepless in Seattle (film, 1993) is sinds 4 december te zien bij Film1

Eerder deze maand mochten we bekendmaken welke nieuwe films op Film1 in december 2021 toegevoegd zouden worden aan het aanbod van de streamingdienst. Je zag bijvoorbeeld dat de Nederlandse komedie Rundfunk: Jachterwachter (2020) online zou verschijnen, maar ook de dramafilm A Million Little Pieces (2018), de misdaadthriller Run Hide Fight (2020) over een Amerikaanse school shooting en de zesvoudig voor een Oscar genomineerde film Lion (2016).

Verder is op vrijdag 3 december bij Film1 Premiere de tijdloze romkom Sleepless in Seattle uit 1993 gelanceerd, waarna deze ook op het video on demand-platform te zien was. Bij andere SVOD-diensten als Netflix, Videoland, Disney+ of Amazon Prime Video is de film op het moment van schrijven niet te bekijken. Wel was het eerder al mogelijk om de film te huren of kopen via TVOD-diensten als Pathé Thuis, maar voor iedereen met een abonnement op Film1 is de film nu onbeperkt gratis te zien. Bekijk nu Sleepless in Seattle op Film1.

Eerder te zien op Netflix, maar begin dit jaar verwijderd

Klinkt dit je toch raar in de oren, omdat je je nog kunt herinneren dat je Sleepless in Seattle op Netflix hebt zien staan? Dat kan kloppen, want de film is er een paar jaar lang te zien geweest. Begin 2019 werd de romkom namelijk aan het aanbod van Nederland’s grootste streamingdienst toegevoegd, maar in Netflix’ verdwijnsein van januari 2021 werd helaas bekendgemaakt dat de uitzendrechten van de film 2 jaar na het toevoegen op 1 februari 2019 verliepen en dat hij daarom verwijderd moest worden. De laatste dag dat de romantische film met Tom Hanks en Meg Ryan op Netflix te zien was, was dan ook 31 januari 2021.

Verhaal en meer informatie van ‘Sleepless in Seattle’ (1993)

Vader en weduwnaar Sam Baldwin (Tom Hanks) komt door toedoen van zijn zoon terecht in een radioprogramma. Hij is meteen populair bij de duizenden vrouwelijke luisteraars die zijn huis in Seattle bestoken met troostende brieven. Geïnspireerd door zowel het verhaal van Sam als de klassieke Hollywood romance, raakt schrijfster Annie Reed (Meg Ryan) ervan overtuigd dat het voorbestemd is dat zij Sam ontmoet. Maar er zijn twee hindernissen: Annie is verloofd met een ander en Sam weet nog niet dat ze voor elkaar geschapen zijn.

TitelSleepless in Seattle
SoortFilm
Jaar1993
TaalEngels
Duur1 uur en 45 minuten
CategorieKomedie, Drama, Romantiek
IMDb6,8 uit 169.000 stemmen
RT Tomatometer75% uit 60 recensies
RT Audience Score75% uit meer dan 250.000 stemmen
RegisseurNora Ephron
CastTom Hanks, Meg Ryan, Bill Pullman, Ross Malinger, Rita Wilson, Victor Garber, Tom Riis Farrell, Carey Lowell

Synopsis: Film1