Dit is de slechtste film aller tijden

Er worden heel veel goede films gemaakt, maar soms zitten er ook titels tussen die op alle vlakken de plank misslaan. Maar wat is nu eigenlijk de slechtste film aller tijden? Wij zochten het voor je uit.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Dit is de allerslechtste film ooit

De beste film ooit is volgens de meeste mensen The Shawhank Redemption. Er is natuurlijk ook een hekkensluiter: een film die écht verschrikkelijk is. Om de slechtste film aller tijden te vinden, kijken we naar de cijfers op IMDb en Rotten Tomatoes. Hier geven kijkers en critici namelijk aan wat ze van een film vinden, dus het grote publiek bepaalt wat de allerslechtste titel is.

De slechtste film ooit vind je volgens IMDb-stemmers op Netflix en heet Smolensk. De film stamt uit 2016 en krijgt slechts een hele magere 1,2 (uit ruim 40.000 stemmen). Het verhaal draait om het vliegtuigongeluk van Polish Air Force Tu-154 in 2010. Een vliegtuig stort neer in de Russische stad Smolensk en een aantal belangrijke personen komt om het leven. Benieuwd? Je streamt dit ‘pareltje’ nu op Netflix.

Ook deze films zijn heel slecht

Op Rotten Tomatoes is Ballistic: Ecks vs. Sever de allerslechtste titel: van de recensenten beloonde 0% de actiefilm met een voldoende, van de kijkers slechts 20%. “Als je ‘Ballistic: Ecks vs. Sever’ moet kijken, ga dan gewoon anderhalf uur met je hoofd tegen de muur slaan. Dat heeft hetzelfde effect,” zegt een van de critici. Helaas kunnen ramptoeristen de film in Nederland op dit moment niet streamen.

De slechtste film ooit die je in Nederland wél kunt streamen, is Left Behind uit 2014. Hoewel Nicolas Cage in de hoofdrol schittert, vindt ook 0% van de recensenten dat dit een goede film is. Het verhaal draait om piloot Rayford Steele, die net bezig is met een vlucht als de apocalyps uitbreekt op aarde. Aan hem de schone taak om zijn passagiers in veiligheid te brengen.

→ Wil je lachen? Bekijk direct Left Behind op Pathé Thuis 🍿

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Misschien wil je liever gewoon een goede film kijken. Benieuwd welke titels afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Uiteraard houden we je ook altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.