Goed nieuws voor Ziggo-klanten: samenwerking met SkyShowtime is rond

Ben je een klant van Ziggo, ben je in het bezit van een Mediabox Next of Next Mini en heb je een abonnement op SkyShowtime? Dan hebben we goed nieuws voor je. SkyShowtime en Ziggo hebben vandaag namelijk hun distributieovereenkomst aan de wereld kenbaar gemaakt. Voor tv-klanten van Ziggo betekent dit dat ze voor het eerst gebruik kunnen maken van de SkyShowtime-app en alle grote titels van de streamingdienst heel eenvoudig kunnen bekijken.

SkyShowtime-app is nu beschikbaar voor Ziggo-klanten

Op woensdag 14 juni brachten Ziggo en SkyShowtime naar buiten dat ze de handen ineengeslagen hebben. Met hun brede distributieovereenkomst maken ze het voor miljoenen huishoudens in Nederland mogelijk om alle grote titels van SkyShowtime zeer eenvoudig binnen de televisieomgeving te bekijken.

Ziggo heeft vandaag namelijk de app van SkyShowtime gelanceerd. Je vindt hem in het het menu van de Ziggo Mediabox Next- en Next Mini-decoders. Met deze app kun je binnen je televisieomgeving blijven en tóch alle toffe titels van SkyShowtime bekijken. Zo kijk je naar films als Top Gun: Maverick, Smile en Minions: The Rise of Gru en series als Yellowstone, Mayor of Kingstown en Tulsa King.

Via het hoofdmenu of met behulp van de Voice Control-functie zoek je eenvoudig naar films, series of acteurs. Kleine side note: je hebt natuurlijk wel zelf een SkyShowtime-abonnement nodig om te kunnen streamen.

➝ Je vindt hier op de officiële website van Ziggo alles over SkyShowtime bij de oranje provider 📺

SkyShowtime-abonnement via Ziggo afsluiten

Nog geen abonnement op SkyShowtime? Een voordeel van de samenwerking tussen Ziggo en de streamingdienst is dat klanten nu ook direct via Ziggo een abonnement kunnen afsluiten, waarbij de abonnementskosten verrekend worden via de Ziggo-factuur. Heel eenvoudig. Klanten kun zo bijvoorbeeld ook hun abonnement maandelijks aan- en uitzetten via Mijn Ziggo. Zo behoud je altijd de controle.

Ziggo en SkyShowtime zijn beiden erg tevreden met deze samenwerking. SkyShowtime CEO Monty Sarhan heeft hier het volgende over gezegd:

🗣️ “SkyShowtime is enthousiast over deze nieuwe samenwerking met Ziggo, onze eerste distributieovereenkomst in Nederland. SkyShowtime is een streamingdienst die speciaal afgestemd is op Europa. We zijn toegewijd om met filmstudio’s onze abonnees het beste te bedienen. We zijn verheugd om met het Ziggo-team samen te werken om onze line-up van exclusief entertainment naar hun klanten te brengen – allemaal voor een geweldige prijs.”
– SkyShowtime CEO Monty Sarhan

Stap voor stap uitleg: zo download je de SkyShowtime-app op Ziggo’s bruikleendecoder

Met behulp van onderstaand stappenplan weet je precies hoe je de app van SkyShowtime op de Mediabox Next of Next Mini kunt installeren. Hierbij is het wel essentieel om een abonnement op de desbetreffende streamingdienst te hebben, omdat er anders niet naar de films en series van het video on demand-platform kan worden gekeken.

  1. Ga naar de officiële website van SkyShowtime om een abonnement te nemen als je dat nog niet hebt
  2. Druk op de Home-knop (🏠) van je afstandsbediening
  3. Klik op Apps
  4. Ga naar de App store
  5. Zoek naar SkyShowtime
  6. Download de app, open hem, log in bij je account en begin direct met kijken! 🍿

Volledige aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is en welke films en series er binnenkort aankomen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.