Kan ik SkyShowtime op Ziggo kijken via een app?

We krijgen veel vragen binnen over SkyShowtime en Ziggo. Want is het op dit moment mogelijk voor Ziggo-klanten om naar de films en series van de streamingdienst te kijken via een app op hun tv-kastje? En hoe werkt dat dan precies? In dit artikel leggen we uit wat de opties zijn en laten we stap voor stap zien wat je kunt doen.

Kun je als klant van Ziggo naar SkyShowtime kijken in 2023?

Afgelopen juni kwam het goede nieuws naar buiten dat Ziggo en SkyShowtime eindelijk de handen ineen hadden geslapen. Hun distributieovereenkomst zorgde ervoor dat tv-klanten van Ziggo met een Mediabox Next of een Next Mini voor het eerst gebruik konden maken van de SkyShowtime-app en alle grote titels van de streamingdienst heel eenvoudig konden bekijken.

De app is te downloaden in het menu van Ziggo TV & Streaming. Kleine side note: je hebt natuurlijk wel zelf een abonnement op de streamingdienst nodig om te kunnen kijken.

Hoe kan ik naar de SkyShowtime-app kijken via Ziggo?

Ben je in het bezit van een Ziggo Mediabox Next- of Next Mini-decoder, dan kun je heel eenvoudig de SkyShowtime-app downloaden. Het opstarten en zoeken doe je via de afstandsbediening of met de Voice Remote-functie. Zo kun je met enkele klikken of één spraakopdracht kijken naar populaire series als Yellowstone en Tulsa King. Alle content is te zien in 4K- of UHD-beeldkwaliteit.

Maar hoe kom je nu eigenlijk aan de app? Gelukkig is dit helemaal niet lastig. Met behulp van onderstaand stappenplan weet je precies hoe je de hem op de Mediabox Next of Next Mini kunt installeren.

  1. Ga naar de officiële website van SkyShowtime om een abonnement te nemen als je dat nog niet hebt
  2. Druk op de Home-knop (🏠) van je afstandsbediening
  3. Klik op Apps
  4. Ga naar de App store
  5. Zoek naar SkyShowtime
  6. Download de app, open hem, log in bij je account en begin direct met kijken! 🍿

Kan ik een abonnement op SkyShowtime afsluiten via Ziggo?

Om naar alle toffe titels van SkyShowtime te kijken, is het natuurlijk wel essentieel om een abonnement op de streamingdienst te hebben. Een voordeel van de samenwerking tussen SkyShowtime en de oranje provider is dat klanten nu ook direct via Ziggo een abonnement kunnen afsluiten, waarbij de abonnementskosten verrekend worden via de Ziggo-factuur. Heel eenvoudig. Klanten kun zo bijvoorbeeld ook hun abonnement maandelijks aan- en uitzetten via Mijn Ziggo. Zo behoud je altijd de controle.

Meer informatie over SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is en welke films en series er binnenkort aankomen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.