SkyShowtime bij Ziggo in 2023: dit is alles wat we weten

Er vinden regelmatig samenwerkingen plaats tussen tv-, internet- en telefoonaanbieder Ziggo en diverse streamingdiensten. Zo profiteerden Ziggo-klanten vlak na de lancering van Viaplay van een fikse korting op een abonnement van het nieuwe video on demand-platform. Naar aanleiding hiervan zijn veel mensen benieuwd of er ook zo’n samenwerking komt tussen SkyShowtime en Ziggo. In dit artikel vertellen we je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Is er een samenwerking tussen provider Ziggo en SkyShowtime?

Allereerst is het goed om te weten dat je natuurlijk altijd een direct lidmaatschap kunt afsluiten bij SkyShowtime zelf, maar veel mensen vragen zich af of er ook een samenwerking tussen Ziggo en SkyShowtime komt. In mei van dit jaar lekte er een trailer van SkyShowtime uit. Na enkele uren werden de beelden offline gehaald, maar in de tussentijd konden wij wel al kijken naar de inhoud hiervan. Naast een selectie van grote films en series zagen we ook de tekst “SkyShowtime: now on…” in beeld, waarna er logo’s van allerlei internationale providers verschenen. Hieronder vielen ook vijf grote aanbieders van internet, televisie en bellen die in Nederland actief zijn, waaronder Ziggo. Deze bekendmaking leek erop te duiden dat er een samenwerking tussen Ziggo en SkyShowtime aan zit te komen. Daarnaast lijkt de Director Content & Programming in een artikel hier op de officiële website van VodafoneZiggo ook te hinten naar een samenwerking.

Er is op dit moment echter nog geen verdere informatie uitgebracht over deze samenwerking en hoe dit eruit zal gaan zien. We weten wel dat mensen vlak na de lancering van nieuwe streamingdienst Viaplay een fikse korting kregen. Je kon namelijk 4 maanden streamen voor slechts €20, wat een korting van 28% opleverde ten opzichte van de destijds gebruikelijke prijs. Een andere actie die we van Ziggo kennen is het gratis jaarabonnement op Netflix + Videoland. De kans is aanwezig dat er een soortgelijke kortingsactie zal komen voor SkyShowtime, maar wat dit precies zal inhouden is nog niet bekend.

Paramount Network bij Ziggo

Paramount Network Nederland is een zender die onderdeel is van Paramount Global, een van de bedrijven die ook achter SkyShowtime zit. Op deze zender krijg je dus alvast een voorproefje op het aanbod van de gloednieuwe streamingdienst. Paramount Network zit in het basispakket van Ziggo en vormt een eerste, kleinere samenwerking tussen de streamingdienst en de provider. De zender is te vinden op kanaal 16. ➡️ Ga direct naar Paramount Network bij Ziggo

Meer informatie over deze nieuwe streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform en het direct weten als we meer informatie hebben over de mogelijke samenwerking tussen Ziggo en SkyShowtime? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.