Nieuwe streamingdienst SkyShowtime is zojuist live gegaan in Nederland

Na maanden aftellen is het ein-de-lijk zover: de splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime is live in Nederland! In de ochtend van dinsdag 25 oktober rond 07:00 uur werd de videodienst in ons kikkerlandje uitgerold, waardoor je hier nu naar een groot aantal films en series kunt kijken. En de vroege vogels krijgen levenslang 50% korting als ze nu een abonnement afsluiten.

SkyShowtime is nu live in Nederland

Nadat we er dit jaar al HBO Max en Viaplay bij kregen is er zojuist nóg een gloednieuwe streamingdienst gelanceerd: SkyShowtime. Sinds dinsdag 25 oktober 2022 kun je je dus ook in Nederland abonneren op dit geweldige video on demand-platform.

Misschien handig om SkyShowtime even aan je voor te stellen. Deze nieuwe streamingdienst is ontstaan als joint venture van Comcast Corporation en Paramount Global (voorheen bekend als ViacomCBS). Gezamenlijk bezitten deze twee bedrijven een groot aantal Amerikaanse tv-zenders en kleinere streamingdiensten. Iconische merken als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon vallen hieronder. Door al deze content te bundelen in één streamingdienst is het misschien wel zo dat SkyShowtime, van de drie nieuwe streamingdiensten die in 2022 gelanceerd werden, het meest brede aanbod van films en series krijgt.

Aanbod van SkyShowtime: deze films en series kun je hier kijken

Maar welke series en films kun je dan bij deze nieuwe streamingdienst verwachten? Het zal gaan meer dan 10.000 uur aan content, waarbij je kunt genieten van exclusieve televisiepremières van recente bioscoopfilms, nieuwe en exclusieve series, content voor kinderen en families én een selectie aan iconische titels. Een aantal titels die al bevestigd zijn, zijn series als Halo, Yellowstone, The First Lady en The Offer en films als The Lost City, Marry Me en Sonic the Hedgehog 2.

In de onderstaande artikelen hebben we daarnaast steeds tien titels uitgelicht die naar alle waarschijnlijkheid ook op de nieuwe videodienst verschijnen. Ook kun je het volledige aanbod van SkyShowtime in Nederland bekijken voor een compleet overzicht.

  1. Deze 10 ijzersterke films en series verwachten we op SkyShowtime (deel 1)
  2. Deze 10 steengoede films en series verwachten we op SkyShowtime (deel 2)
  3. Deze 10 prachtige films en series verwachten we op SkyShowtime (deel 3)
  4. Deze 10 fantastische films en series verwachten we op SkyShowtime (deel 4)

Abonnement op SkyShowtime kost €6,99, vroege vogels krijgen levenslang 50% korting

Vorige week werd eindelijk bevestigd wat de prijs van deze gloednieuwe streamingdienst is. Een standaard lidmaatschap op SkyShowtime kost €6,99 per maand. Dit was een prijs die we al hadden verwacht als we keken naar de Scandinavische landen, waar de videodienst eerder gelanceerd werd. Zo betalen abonnees in Finland ook €6,99 p/m en liggen ook de kosten in Zweden (± €7,34), Noorwegen (± €7,92) en Denemarken (± €9,27) hier allemaal dicht bij in de buurt.

Maar er is meer: de vroege beslissers krijgen ook een levenslange korting van 50%—een actie die we ook nog wel kennen van HBO Max. Als je nu een abonnement neemt, dan profiteer je van je hele leven lang slechts het betalen van de helft van de abonnementsprijs. Eerder liet de woordvoerder van het video on demand-platform onze redactie al in een statement weten dat we na die actie in de eerste vier Scandinavische landen ook in Nederland een soortgelijke “competitieve” verrassing zouden kunnen verwachten tegen een “uitzonderlijke prijs”.

Meer informatie over de streamingdienst

Verder is het goed om te weten dat het delen van een account is toegestaan binnen een huishouden of naaste familie en dat je met maximaal drie apparaten tegelijkertijd kunt streamen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.