Nieuwe streamingdienst SkyShowtime komt in september naar Nederland

Goed nieuws voor film- en serieliefhebbers, want de derde nieuwe streamingdienst van Nederland in 2022 gaat al heel binnenkort live. In september zal SkyShowtime, het video on demand-platform van Paramount Global en Comcast Corporation, gelanceerd worden in Nederland. Dat heeft Paramount Global laten weten.

🚨 Update (maandag 15 augustus 2022): Paramount rectificeert communicatiefout: SkyShowtime tóch niet in september live

Paramount laat weten dat SkyShowtime in september 2022 live gaat in Nederland

Nadat in maart Viaplay en HBO Max gelanceerd werden in Nederland, is het volgende maand de beurt aan de derde en laatste grote lancering op de streamingmarkt van dit jaar. De twee mediabedrijven Comcast Corporation en Paramount Global zijn samen een joint venture gestart en staan gedeeld aan het hoofd van het video on demand-platform SkyShowtime, een nieuwe speler die in haar catalogus meer dan 10.000 uur aan content van Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon heeft.

Paramount Global heeft vandaag in een persbericht laten weten dat SkyShowtime in september 2022 live zal gaan in Nederland. Opvallend is dat het lijkt alsof de releasemaand per ongeluk is gelekt door Paramount. Navraag van de redactie van Streamwijzer bij SkyShowtime (losse entiteit vanwege de joint venture met Comcast Corporation) leidt namelijk tot bevestiging noch ontkenning: ze zullen “later dit jaar lanceren”. Naar alle waarschijnlijkheid was het dus nog niet het plan van SkyShowtime om meer duidelijkheid te verschaffen over de Nederlandse releasemaand, maar is dit via Paramount alsnog gebeurd.

Prijs, aanbod en meer informatie over SkyShowtime

Momenteel is nog niet bekend wat de prijs van een abonnement op SkyShowtime zal zijn. Waar we al wél meer beeld van hebben, is de omvang van het aanbod. Onder de 10.000 uur aan content vallen naar verwachting hitseries als Yellowstone en de Godfather-serie The Offer, maar ook de Star Trek-films, de nieuwe iCarly-serie en de reboot van Bel-Air. Daarnaast vertoonde een recentelijk gelekte trailer van de streamingdienst maar liefst 21 titels, waaronder Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Sing 2 en Billions.

We publiceerden eerder vier overzichten (bekijk deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4) van films en series die waarschijnlijk onder het aanbod van de nieuwe streaminggigant zullen vallen. De titels zijn nog niet officieel bevestigd door Paramount Global en Comcast Corporation, maar vallen allemaal onder de eerdergenoemde acht grote studio’s die eigendom zijn van de twee mediabedrijven.

Op de hoogte blijven van de lancering van deze nieuwe streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe video on demand-platform? Houd dan onze website goed in de gaten en check regelmatig onze social media-kanalen. Daarnaast houden we je als eerste op de hoogte via je mail bij nieuwe updates en volg je de laatste nieuwtjes rondom deze streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland