SkyShowtime is vandaag gelanceerd en dit vinden we er tot nu toe van

Yes, yes, yesss. Eindelijk is de splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime gelanceerd in Nederland! Maar wat vinden we er tot nu toe van en voldoet het een beetje aan de (hoge) verwachtingen? In dit artikel vertellen we je wat onze eerste indruk van de videodienst is.

Het aanbod van SkyShowtime heeft erg veel potentie

SkyShowtime is een joint venture van twee gigantische bedrijven: Comcast Corporation en Paramount Global. Als je een lijstje maakt van alle filmstudio’s, kleinere streamingdiensten en tv-zenders die hieraan verbonden zijn, wordt al snel duidelijk dat deze nieuwe streamingdienst een hele grote kan worden. Films en series van Universal Pictures, DreamWorks, Paramount Pictures, Sky Studios, Showtime, Nickelodeon, Peacock, Paramount+, NBC, E!, MTV én Comedy Central, allemaal onder hetzelfde dak? Waanzinnig! Eerder liet SkyShowtime al weten dat dit in totaal 10.000 uur aan content zou gaan opleveren. Dat belooft veel goeds.

De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het aanbod op dit moment het potentieel nog niet helemaal waarmaakt. Hoewel er al best wat titels te vinden zijn bij SkyShowtime die in Nederland voorheen nog niet zonder extra kosten te zien waren—films als The Lost City, Marry Me en Scream, series als Star Trek: Strange New Worlds, American Gigolo en The Offer—zitten we nog lang niet aan de beloofde 10.000 uur.

Op dit moment zijn er zo’n 500 films en series in het aanbod te vinden. In de toekomst moet dit nog aangevuld worden met de unieke titels die ons in bijvoorbeeld de uitgelekte trailer beloofd zijn. De streamingdienst heeft dus ontzettend veel potentie en zou zomaar eens het beste aanbod van alle streamingdiensten kunnen krijgen, maar daar moeten we wel nog even geduld voor hebben.

Aantrekkelijke actie: levenslang 50% korting

Op dit moment sluit je een abonnement dus af voor een prima aanbod en, misschien wel vooral, voor de gigantische potentie van de streaming service. Dat je daarbij profiteert van een aantrekkelijke actie is fijn, maar zorgt er ook voor dat je snel moet beslissen terwijl eigenlijk nog niet duidelijk is wat de streamingdienst precies inhoudt.

Wat voor actie is dit precies? De eerste 42 dagen, dus tot 6 december 2022, profiteer je van een levenslange korting van 50%. Dit betekent dat je maandelijks niet €6,99 kwijt bent aan de nieuwe streaming service, maar slechts €3,49. Een toffe actie we eerder al gezien hebben bij de lancering van HBO Max en die veel kijkers over de streep trekt om een abonnement af te sluiten. Van deze actie profiteer je namelijk niet alleen nu, maar de rest van je leven. En dat is weer fijn als SkyShowtime in de toekomst de thuishaven wordt van al die fantastische filmstudio’s en dus een hoop nieuwe bioscoopfilms gaat aanbieden, zoals Top Gun: Maverick, Nope en Jurassic World: Dominion. Voor nu is het alleen nog even genoegen nemen met de opstartfase.

Bekijk hier welke films en series er binnenkort naar SkyShowtime komen ✅

SkyShowtime heeft een gebruiksvriendelijke lay-out

Tot slot moeten we het ook nog even over de gebruiksvriendelijkheid van de streamingdienst hebben. Ondanks dat er door de eerste gebruikers een aantal opstartproblemen gemeld worden (waaronder problemen met het activeren van de levenslange korting) biedt de nieuwe service tot nu toe een gebruiksvriendelijke ervaring. De app ziet er overzichtelijk uit. Bovendien kan je op webbrowser eenvoudig de ondertiteling aanpassen naar je wens en is de app ook gemakkelijk te installeren op de meeste Smart TV’s.

Al met al is het dus een streamingdienst die tot nu toe doet wat het moet doen en vooral indruk maakt met de potentie. Dit kan in de toekomst nog weleens een hele grote worden!

Meer informatie over de streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.