Prijs van abonnement op SkyShowtime in Nederland onthuld

Volgende week is het zover en wordt de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime gelanceerd in Nederland. Heel lang was het onduidelijk wat een maand- of jaarabonnement zou gaan kosten, maar met de lancering al in het vooruitzicht is de prijs van een abonnement op de nieuwe streamingdienst eindelijk bekend. De maandelijks prijs wordt voor Nederlandse abonnees €6,99.

🚨 Update (dinsdag 18 oktober): Één dag na onze onthulling heeft de streamingdienst besloten een persbericht uit te sturen met meer informatie → SkyShowtime deelt officiële prijs, aanbod en trailer voor Nederlandse markt

Eindelijk bekendgemaakt: dit is de prijs van een SkyShowtime-abonnement in Nederland

Door goed speurwerk van een van onze volgers hebben we een ruime week voor de lancering van SkyShowtime eindelijk ontdekt wat de prijs van een abonnement gaat worden in Nederland. Qmusic voert van 20 oktober tot 27 oktober namelijk een actie waarmee luisteraars een jaarabonnement op de streamingdienst kunnen winnen. In de actievoorwaarden wordt aangegeven wat de totale waarde van een jaarabonnement op de streamingdienst zal zijn: €83,88. Dit komt neer op een maandelijks bedrag van €6,99.

Deze prijs hadden we al verwacht, maar het is fijn dat dit nu eindelijk officieel is. In Finland, waar de streamingdienst eerder al gelanceerd werd, betalen abonnees ook €6,99 per maand. Ook de kosten in Zweden (± €7,34), Noorwegen (± €7,92) en Denemarken (± €9,27) liggen daar allemaal dicht bij in de buurt.

Levenslange korting van 50% op abonnement

Wat wel goed is om te weten, is dat er in de Scandinavische landen sprake is van een levenslange korting van 50% voor snelle beslissers. In Finland betaal je, als je nu een abonnement afsluit, slechts €3,49 per maand. Hiermee gaat SkyShowtime in deze landen het voorbeeld van HBO Max achterna.

Of deze actie ook in Nederland gelanceerd wordt, is nu nog niet bekend. Eerder heeft de redactie van Streamwijzer wel al navraag gedaan bij de streamingdienst om te vragen of deze levenslange aanbieding ook hier zal worden geïntroduceerd. De woordvoerder van SkyShowtime kon dat niet bevestigen noch ontkennen, maar liet in een reactie duidelijk blijken dat we in Nederland een soortgelijke “competitieve” verrassing kunnen verwachten tegen een “uitzonderlijke prijs”. Nog even afwachten dus!

SkyShowtime gaat op 25 oktober 2022 live in Nederland

Het aftellen kan nu echt gaan beginnen. Op dinsdag 25 oktober 2022 wordt SkyShowtime gelanceerd in Nederland en weten we meer over eventuele kortingsacties. Vanaf dan kunnen we hier ook genieten van meer dan 10.000 uur aan content van allerlei iconische merken als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon.

Meer informatie over deze nieuwe streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

* Origineel statement in het Engels: “Pricing will be competitive offering great content at exceptional value and will be announced in the coming weeks”

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.