SkyShowtime op tv: alle apparaten, apps en mogelijkheden

De nieuwe streamingdienst SkyShowtime is nu te ontvangen in Nederland en dat betekent dat we van allerlei films en series van Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon kunnen kijken. Natuurlijk wil je dat in de best mogelijke kwaliteit doen en dat doe je liever op je televisie dan via een klein telefoon- of laptopscherm. In dit artikel vind je hoe je SkyShowtime op tv kijkt, welke apparaten (Smart TV’s, telefoons, tablets, gaming consoles, etc.) een app hebben en hoe je alle programma’s kunt casten.

Zo kun je alles van SkyShowtime op je tv kijken

Het is gelukkig heel simpel om in 2022 alle films en series van SkyShowtime op je televisie te bekijken. Heb je een Smart TV van Android (versie 6.0+) of LG webOS (versie 3.5+)? Dan kun je gewoon een applicatie op je televisie downloaden en op die manier alles streamen. Helaas wordt de Samsung TV dus voorlopig nog niet ondersteund.

Mocht je niet op deze manieren via je televisie kunnen kijken, dan kun je altijd nog via je mobiele telefoon, tablet of computer/laptop met een Chromecast of Apple TV al je favoriete content casten. Daarover leggen we verderop alles uit onder het kopje casten.

🚨 Let op: Kun je de SkyShowtime app nog niet vinden op jouw apparaat? Raadpleeg dan ons topic met opstartproblemen + de oplossingen. Verder houden we je als eerste via je mail en in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers op de hoogte van updates.

SkyShowtime in Nederland

Deze apparaten en Smart TV’s hebben een app voor SkyShowtime

SkyShowtime heeft in een duidelijk overzicht vermeld welke apparaten een app hebben voor hun nieuwe streamingdienst. In het onderstaande lijstje zie je alle streaming mogelijkheden. Al deze apparaten hebben een eigen app voor SkyShowtime die nu te downloaden is, behalve de computer/laptop en mediaspeler. De mediaspeler is een manier om alle programma’s te casten naar je televisie en op de computer en laptop kan via de webbrowser naar de videodienst worden gekeken.

  • Smart TV’s: Apple TV HD (generatie 4+), LG webOS 3.5+ en Android 6.0+
  • Mobiele telefoons en tablets: iPhone / iPad / iPod Touch (iOS 13+) en Android (Android 7.0+)
  • Streamingapparaten: Google Chromecast (generatie 1+)
  • Spelcomputers: Nog niet bekend
  • Online via de website (Chrome OS, Mac OS, Windows PC): Edge Chromium (versie 80+), Chrome (versie 75+), Firefox (versie 88+) en Safari op Mac (versie 12+)
Levenslange korting Skyshowtime verzilveren problemen oplossingen
Beeld: SkyShowtime

Devices om mee te casten naar je televisie

Het is mogelijk om alle films en series van SkyShowtime te streamen met een Chromecast of via Apple TV, onder andere hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl te bestellen. Dit doe je door via je smartphone of tablet verbinding te maken met hetzelfde netwerk als je Chromecast of Apple TV, waarna je met je afstandsbediening naar het aangesloten apparaat gaat. Daarna kun je de SkyShowtime app openen op je smartphone of tablet en beginnen met casten naar de televisie.