Paramount licht tipje van de sluier op: dit kan de prijs van SkyShowtime in Nederland zijn

Op 15 september is Italië een nieuwe streamingdienst rijker: Paramount+. In dezelfde maand zal SkyShowtime in Nederland gelanceerd worden door Paramount Global en Comcast Corporation. Doordat de prijs van een abonnement in het Zuid-Europese land bekend is gemaakt, hebben we ook een eerste inkijkje gekregen in de potentiële prijs van een lidmaatschap bij SkyShowtime NL.

Paramount+ gaat op 15 september live in Italië: €7,99 per maand of €79,90 per jaar na 7 dagen gratis proefperiode

Paramount Global, het bedrijf achter de streamingdienst Paramount+, heeft bekendgemaakt dat ze op 15 september live zullen gaan in een nieuw Europees land. Nadat het video on demand-platform eerder al te ontvangen was in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, de Nordics, Australië, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk komt Paramount+ binnenkort ook naar Italië. De prijs van een lidmaatschap zal €7,99 per maand zijn, maar klanten krijgen een korting van €15,98 (ruim 16%) op jaarbasis wanneer ze een abonnement van 12 maanden afsluiten voor €79,90.

Het is ook mogelijk om eerst een abonnement uit te proberen tijdens een gratis proefperiode van 7 dagen. Paramount laat weten meer dan 8.000 uur aan kwaliteitscontent online te zetten, waaronder Halo, Tulsa King, 1883, Paw Patrol, The Offer, 1923, iCarly, Big Nate, Rugrats, The Fairly OddParents, SpongeBob SquarePants, Scream 5, Grease, The Godfather, Star Trek, Transformers en nog heel veel meer.

Wat betekent dit voor de prijs van een abonnement op SkyShowtime in Nederland?

Ook Nederland zal later dit jaar een nieuwe streamingdienst rijker zijn. Hier lanceert Paramount Global samen met Comcast Corporation volgende maand het video on demand-platform SkyShowtime. De streamingdienst zal meer dan 10.000 uur aan films en series bevatten van studio’s als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon.

Wat de prijsstelling van Paramount+ in Italië zal betekenen voor SkyShowtime in Nederland, is nog niet met zekerheid te zeggen. Wel lijkt de Italiaanse prijs een eerste tipje van de sluier op te lichten. De platforms zullen voor een groot deel op elkaar lijken en opereren in vergelijkbare markten qua kosten van streamingdiensten. Zo is Disney+ in Italië precies even duur als in Nederland (€8,99 p/m of €89,90 p/j) en kost een lidmaatschap bij Netflix in Italië met €7,99 – €17,99 per maand ongeveer evenveel als hier (€7,99 – €15,99). Daarnaast is de prijs van Paramount+ ongeveer gelijk aan andere Europese landen als het VK (€8,27 / £6,99) en Denemarken (€7,93 / 59 Deense kroon).

Wel is er natuurlijk een kans dat de toegevoegde catalogus van Comcast Corporation (eigenaar van de streamingdienst Peacock) aan het aanbod van SkyShowtime NL de prijs hier wat hoger uit zal laten vallen. Toch zijn we eerder bij lanceringen van Viaplay en HBO Max ook al verrast door aantrekkelijke kortingsacties, vermoedelijk omdat de Nederlandse streamingmarkt zo competitief is. Het zou dus goed kunnen dat we met de €7,99 per maand en €79,90 per jaar in een goede richting zitten. Verder is het goed mogelijk dat het systeem van de proefperiode van 7 dagen naar Nederland gekopieerd wordt.

Binnenkort meer duidelijkheid, lancering later dit jaar

Voor meer duidelijkheid zullen we niet lang meer hoeven wachten, want binnenkort zal SkyShowtime al live gaan in Nederland. De exacte dag is nog niet geprikt, maar mogelijk betekent een première van Paramount+ Italië op 15 september ook dat de Nederlandse datum voor de lancering van SkyShowtime hier dicht bij in de buurt zal liggen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe video on demand-platform? Houd dan onze website goed in de gaten en check regelmatig onze social media-kanalen. Daarnaast houden we je als eerste op de hoogte via je mail bij nieuwe updates en volg je de laatste nieuwtjes rondom deze streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland