SkyShowtime bij KPN in 2024: dit is alles wat we weten

Er worden regelmatig samenwerkingen gesloten tussen streamingdiensten en providers. Zo kunnen klanten van de tv-, internet- en telefoonaanbieder KPN via hun provider een abonnement afsluiten op video on demand-platformen als HBO Max, Netflix en Amazon Prime Video. Maar komt er ook zo’n samenwerking tussen de nieuwe streamingdienst SkyShowtime en KPN? In dit artikel vertellen we je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Is er een samenwerking tussen provider KPN en SkyShowtime?

In mei vorig jaar lekte er een trailer van SkyShowtime uit. Na enkele uren werden de beelden offline gehaald, maar in de tussentijd konden wij wel al kijken naar de inhoud hiervan. Naast een selectie van grote films en series zagen we ook de tekst “SkyShowtime: now on…” in beeld, waarna er logo’s van allerlei internationale providers verschenen. Hieronder vielen ook vijf grote aanbieders van internet, televisie en bellen die in Nederland actief zijn, waaronder KPN. Deze bekendmaking leek erop te duiden dat er een samenwerking tussen KPN en SkyShowtime aan zit te komen.

Er is op dit moment echter nog geen verdere informatie uitgebracht over deze samenwerking en hoe dit eruit zal gaan zien. Van andere streamingdiensten weten we wel al dat er vaker acties met providers worden georganiseerd. Zo kan er een kosteloos of goedkoper abonnement worden aangeboden voor een bepaalde periode, zoals eerdere acties van een gratis jaarabonnement op Netflix + Videoland bij Ziggo en een gratis Film1 abonnement via Online.nl.

Het is echter ook mogelijk dat er, zoals bij de première van Viaplay, een lineair kanaal wordt gelanceerd. Daarnaast heeft KPN zelf een samenwerking gesloten met streamingdienst HBO Max. Klanten van de provider kunnen hierdoor een abonnement op HBO Max toevoegen aan hun ‘MijnKPN’-omgeving. Door het combineren van een abonnement met internet en mobiel maken ze aanspraak op een zogeheten entertainmentkorting van €5 per maand. Per jaar bespaar je hiermee dus 30 euro. Wellicht gaat KPN ook dit soort deals met SkyShowtime afsluiten, maar dit moeten we nog even afwachten.

Paramount Network bij KPN

Paramount Network Nederland is een zender die onderdeel is van Paramount Global, een van de bedrijven die ook achter SkyShowtime zit. Op deze zender krijg je dus alvast een voorproefje op het aanbod van de gloednieuwe streamingdienst. Paramount Network zit in het basispakket van KPN en vormt dus een eerste, kleinere samenwerking tussen de streamingdienst en de provider. De zender is te vinden op kanaal 13. ➡️ Ga direct naar Paramount Network bij KPN

Meer informatie over deze nieuwe streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform en het direct weten als we meer informatie hebben over de mogelijke samenwerking tussen KPN en SkyShowtime? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.