SkyShowtime kijken in Nederland: dit is alles wat je moet weten

Na Netflix, Disney+ en HBO Max kwam er in oktober nóg een grote streamingdienst naar Nederland: SkyShowtime. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over SkyShowtime kijken in Nederland, van wat het kost tot hoe je je aanmeldt en van het aanbod tot de apparaten waarop je kunt kijken.

Wat is SkyShowtime?

SkyShowtime is de nieuwe streamingdienst van het Amerikaanse Comcast Corporation en Paramount Global (ViacomCBS). Gezamenlijk bezitten deze twee bedrijven een groot aantal Amerikaanse tv-zenders en kleinere streamingdiensten als Peacock en Paramount+. Ook iconische merken als Universal Pictures, DreamWorks, SkyStudios, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon vallen hieronder. Via een joint venture wordt het aanbod van al deze studio’s en merken nu samengevoegd tot één video on demand-platform.

Wat is het aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland?

De twee bedrijven achter SkyShowtime bezitten dus acht grote studio’s, naast Amerikaanse tv-zenders als NBC, MSNBC, E!, Bravo, Syfy, MTV en Comedy Central. Gezamenlijk moeten al deze bedrijven voor een gigantisch aanbod gaan zorgen. Zo werd er eerder al gezegd dat we 10.000 uur aan content op de streamingdienst kunnen verwachten. Maar om wat voor series en films gaat dit dan?

Bij SkyShowtime kun je kijken naar exclusieve televisiepremières van recente bioscoopfilms, nieuwe en exclusieve series, content voor kinderen en families en een selectie aan iconische titels. In onderstaande trailer krijg je alvast een voorproefje van de content.

Bekijk hier direct het aanbod van films en series op SkyShowtime

Hoe kun je je aanmelden voor SkyShowtime?

Net zoals bij andere streamingdiensten, kun je je via de website van SkyShowtime eenvoudig aanmelden voor een abonnement. Hier kun je dan het gewenste lidmaatschap kiezen en een betaalmethode selecteren. Qua betalingsmethodes worden er veel systemen ondersteund. Visa, Mastercard, PayPal, American Express en iDeal zijn naar verwachting allemaal mogelijk. Alleen Visa/Dankort en Diners Club Card zijn bij ons waarschijnlijk geen geldige mogelijkheden om je abonnement af te rekenen.

Is een account delen mogelijk?

Het is mogelijk om met meerdere schermen gelijktijdig te kijken naar de films en series van SkyShowtime. De streamingdienst heeft laten weten dat je op maximaal drie apparaten tegelijkertijd kunt streamen. Alle kijkers moeten wel onderdeel zijn van hetzelfde huishouden, maar de ervaring leert dat deze eis in de praktijk vaak nog niet echt gehandhaafd wordt.

Voor gedownloade content geldt overigens zelfs dat de beperking van drie schermen helemaal niet van toepassing is, dus door films en series te downloaden kunnen nog meer mensen op hetzelfde moment genieten van het aanbod van de streamingdienst. Er kan een onbeperkt aantal films gedownload worden.

Op welke apparaten kan je SkyShowtime kijken?

SkyShowtime kan door zowel Apple- als Android-gebruikers gekeken worden op de smartphone. Daarnaast is de app ook te downloaden op je televisie en is streamen via de webbrowser mogelijk.

Welke webbrowsers, besturingssystemen, Smart TV’s en streamingapparaten zijn dan compatibel? Qua webbrowsers is SkyShowtime beschikbaar op Edge Chromium 80+, Chrome 75+, Firefox 88+ en Safari 12+ en qua besturingssystemen worden Android 7.0+ en iOS 13+ geaccepteerd. Je kunt ook streamen met een Smart TV van Apple TV HD (4e generatie+), Android 6.0+ of LG webOS 3.5+ en als extra streamingapparaat is de Chromecast (1e generatie+) geschikt. Hier staat dus helaas de Samsung TV voorlopig nog niet tussen.

Hoeveel kost SkyShowtime kijken in Nederland?

Een jaarabonnement op SkyShowtime heeft een waarde van €83,88, wat voor een maandelijks bedrag van €6,99 zorgt. Deze prijs hadden we al verwacht en is ook in lijn met wat abonnees in andere landen voor het video on demand-platform betalen. In Finland, waar de streamingdienst eerder al gelanceerd werd, betalen abonnees bijvoorbeeld ook €6,99 per maand.

Ook goed om te weten is dat SkyShowtime je een korting van 33% biedt bij de keuze voor een jaarabonnement, waardoor je een jaarlijks bedrag van €54,99 betaalt en dus 12 maanden kijkt voor de prijs van 8. Momenteel is nog niet bekend of het hierbij om een tijdelijke actie of een blijvende deal gaat.

Samenwerking SkyShowtime met providers

Er zijn daarnaast vermoedens dat er samenwerkingen tussen providers en SkyShowtime zullen komen. In een eerder gelekte trailer met het aanbod waren er naast beelden van grote films en series ook de logo’s van allerlei internationale providers te zien, waaronder van T-Mobile, KPN, Vodafone, Ziggo en Tele2. Daarnaast lijkt de Director Content & Programming in een artikel hier op de officiële website van VodafoneZiggo ook te hinten naar een samenwerking.

Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar het zou dus zomaar kunnen dat klanten kunnen profiteren van een kosteloos of goedkoper abonnement. Dit zagen we eerder in acties als een gratis jaarabonnement op Netflix + Videoland bij Ziggo, drie maanden gratis HBO Max bij KPN een gratis Film1 abonnement via Online.nl. Het is echter ook mogelijk dat er zoals bij de première van Viaplay een lineair kanaal wordt gelanceerd of dat er andere kortingsacties rondom de release worden aangeboden aan klanten van aangesloten providers. Echter is niets hierover op dit moment nog officieel bevestigd.

Wanneer kwam SkyShowtime naar Nederland?

Op 25 oktober 2022 kwam SkyShowtime eindelijk naar Nederland. Op die releasedatum hebben we een flinke tijd moeten wachten, want al in maart 2022 werd de komst van het nieuwe platform aangekondigd.

Meer informatie over deze nieuwe streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

Veelgestelde vragen


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.