SkyShowtime via Chromecast naar de tv streamen: zo werkt het

SkyShowtime is dé nieuwe thuisbasis van films en series van Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Al deze fantastische titels wil je natuurlijk wel via je tv bekijken en niet op je laptop of je telefoonscherm. Helaas is dit niet bij alle Smart TV’s mogelijk. Zo wordt de Samsung TV op dit moment niet ondersteund. Toch zijn er wel andere manieren om naar de content van de streamingdienst te kijken via je tv, bijvoorbeeld met behulp van een Chromecast. In dit artikel leggen we je precies uit hoe je via Chromecast op je televisie naar SkyShowtime kunt kijken.

SkyShowtime op je televisie kijken met een Chromecast

Op vele Smart TV’s is het mogelijk om de SkyShowtime-app te installeren en op die manier naar alle films en series van de nieuwe streamingdienst kijken. Dit zijn de devices die op het moment van schrijven ondersteund worden:

 • Smart TV’s: Apple TV HD (generatie 4+), LG webOS 3.5+ en Android 6.0+
 • Mobiele telefoons en tablets: iPhone / iPad / iPod Touch (iOS 13+) en Android (Android 7.0+)
 • Streamingapparaten: Google Chromecast (generatie 1+)
 • Spelcomputers: Nog niet bekend
 • Online via de website (Chrome OS, Mac OS, Windows PC): Edge Chromium (versie 80+), Chrome (versie 75+), Firefox (versie 88+) en Safari op Mac (versie 12+)

Heb je een Smart TV van Android (versie 6.0+) of LG webOS (versie 3,5+), dan kun je dus gewoon de applicatie op je televisie downloaden. Wanneer je een oudere Smart TV hebt of bijvoorbeeld in het bezit bent van een Samsung TV, dan zal het nodig zijn om via externe apparaten de app te installeren. Hiervoor kun je de Chromecast gebruiken. Bekijk stap voor stap hoe dit werkt.

Stappenplan om SkyShowtime met een Chromecast op je televisie te kijken

Stap 1: Schaf een Chromecast aan

Om via de Google Chromecast SkyShowtime naar de televisie te streamen moet je wel eerst het apparaatje kopen. Via de onderstaande knop naar Bol.com kun je hem direct bestellen en kan het nog binnen 24 uur in huis worden afgeleverd.

Stap 2: Sluit de Chromecast aan op je televisie

Zit het apparaatje al in je televisie? Ga dan door naar stap 3. Heb je hem nog niet aangesloten en ingesteld? Volg dan eerst de volgende eenvoudige stappen:

 1. Sluit de Chromecast aan aan de HDMI-poort van de televisie.
 2. Stop de andere kabel in het stopcontact en verbind deze met de Chromecast, zodat het apparaat stroomvoorziening heeft.
 3. Download de Google Home app op je mobiel, laptop of tablet om de Chromecast in te stellen.
 4. Zorg ervoor dat je mobiel, laptop of tablet is verbonden met hetzelfde internetnetwerk als waarmee je de Chromecast wilt verbinden.
 5. Open de app van Google Home die je zojuist gedownload hebt.
 6. Volg de stappen die de Google Home app je geeft om de Chromecast in te stellen.
 7. Gelukt! Je Google Chromecast is nu aangesloten en ingesteld. Ga door met de volgende stap.

Stap 3: Begin met streamen

Als de Google Chromecast ingesteld en aangesloten is, kun je beginnen met streamen. Hoe werkt dit? Ga naar de app van SkyShowtime op je telefoon of tablet en log in. Selecteer dan de serie of film die je wil zien en klik in het scherm op de Google Cast-knop. Nadat je het apparaat hebt uitgekozen waarnaar je wilt casten, begint de film of serie op de tv af te spelen.

Meer informatie over de streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.