Gerucht ontkracht: SkyShowtime weet niets van lancering in augustus

Sinds een paar dagen gaan er in de Nederlandse media geruchten rond dat de nieuwe streamingdienst SkyShowtime zou worden gelanceerd in augustus 2022. Film- en serieliefhebbers bestookten de redactie van Streamwijzer vervolgens met vragen of deze geruchten kloppen, maar uit navraag bij de persvoorlichter van de streamingdienst blijkt dit helaas niet waar te zijn.

SkyShowtime wordt later in 2022 gelanceerd in Nederland, gerucht augustus blijkt niet te kloppen

De laatste maanden is steeds meer duidelijk geworden over de derde grote streamingdienst die dit jaar in Nederland zal worden gelanceerd na Viaplay en HBO Max. Nog vóór het einde van het jaar zal SkyShowtime, het video on demand-platform van Comcast Corporation en Paramount Global (tevens eigenaar van de nieuwe tv-zender Paramount Network), live gaan. De laatste berichtgeving die over de streaming service werd gedeeld, ontvingen wij op maandag 13 juni 2022. Hierin werden drie nieuwe leiderschapsposities bekendgemaakt, terwijl de streamingdienst zich naar eigen zeggen “voorbereidt op de lancering die naar verwachting later dit jaar plaatsvindt.”

Natuurlijk is het niet verrassend dat er online geruchten ontstaan over de releasemaand, maar de afgelopen dagen deelden ook meerdere grote media in Nederland geruchten van een première in augustus. Anderen hadden het over de herfst (21 september – 20 december), maar ook hiervoor werd geen officiële bron vermeld. Daarom deed de redactie van Streamwijzer namens film- en serieliefhebbers navraag bij de persvoorlichter van SkyShowtime, die het gerucht direct ontkrachtte. Zij gaf aan dat de berichtgeving niet klopt en dat SkyShowtime later dit jaar zal worden gelanceerd, maar dat de exacte maand, datum en tijdstip nog niet bekend zijn.

SkyShowtime in het kort: dit weten we tot nu toe

In ons artikel met alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe streamingdienst SkyShowtime vind je de laatste berichtgevingen omtrent deze nieuwe speler in de markt. Momenteel is bekend dat de videodienst meer dan 10.000 uur aan content online zal plaatsen van acht grote studio’s: Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Hieronder valt vervolgens weer content van een groot aantal Amerikaanse tv-zenders, waaronder NBC, MSNBC, E!, Bravo, Syfy, MTV en Comedy Central onder. Een recentelijk gelekte trailer gaf alvast een inkijkje in een deel van de titels die we op de streamingdienst verwachten.

In de VS zijn deze titels voornamelijk op twee streamingdiensten terug te vinden: Peacock en Paramount+. In Nederland worden deze twee dus samengevoegd tot één platform. De prijs van een abonnement is nog niet bekend en ook het volledige aanbod staat nog niet vast, maar in de hiervoor gelinkte artikelen krijg je al wel vast een geschatte indicatie op basis van de Amerikaanse varianten.

Op de hoogte blijven van de lancering van deze nieuwe streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe video on demand-platform? Houd dan onze website goed in de gaten en check regelmatig onze social media-kanalen. Daarnaast houden we je als eerste op de hoogte via je mail bij nieuwe updates en volg je de laatste nieuwtjes rondom deze streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland