Dit zijn de 10 beste films op SkyShowtime

Op 25 oktober 2022 werd de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime gelanceerd in Nederland. Dit is de thuishaven van grote studio’s als Universal Pictures en Paramount Pictures, waardoor er in één klap een hele hoop goede films aan het aanbod werden toegevoegd. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan hebben wij hier de top 10 van beste films op SkyShowtime in Nederland voor je op een rijtje gezet, zodat je weet welke titels je direct aan je kijklijst zou moeten toevoegen. Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in september 2023.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Top 10: de beste films op SkyShowtime in Nederland in september 2023

Onder de twee bedrijven achter SkyShowtime vallen een hele hoop filmstudio’s, kleinere streamingdiensten en tv-zenders, waaronder Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Het aanbod is dus al bij de lancering best uitgebreid en wordt bovendien in de toekomst aangevuld met allerlei nieuwe titels, waaronder de nieuwste bioscoopfilms. Maar wat zijn nou de beste films van de streamingdienst? De onderstaande 10 films worden het hoogst gewaardeerd door bezoekers van de internationale filmdatabase IMDb. Bekijk ook de top 10 beste series op SkyShowtime.

10. Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick sluit deze top tien af en is direct de nieuwste film in het rijtje, want hij verscheen pas in 2022. Toch zijn veel mensen het erover eens: dit is het betere vervolg op het in 1986 uitgebrachte Top Gun. Tom Cruise speelt wederom de rol van Pete ‘Maverick’ Mitchell. Hij opereert in deze film als de mentor die een aantal gevechtspiloten moet klaarstomen voor een gevaarlijke missie. De film scoort op IMDb een gemiddelde van een 8,3 en werd genomineerd voor zes Oscars.

9. Scarface (1983)

Al Pacino verscheen in het geweldige The Godfather, maar maakte in 1983 natuurlijk ook furore als Tony Montana in Scarface. Deze jonge Cubaan is op zoek naar de Amerikaanse Droom en bereid daar alles voor te doen. Hij weet naam te maken in het cocaïne-circuit van Florida en een eigen imperium te creëren, maar wordt steeds vaker overvallen door paranoia.

8. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

In 1981 verscheen van de legendarische regisseur Steven Spielberg de film Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark—het eerste deel in de reeks avonturenfilms over het geliefde personage. Indiana Jones (een rol van Harrison Ford) krijgt de opdracht de Ark te vinden, want daar zouden de restanten van de stenen tafels met de tien geboden moeten liggen. Uiteraard is het een heel spektakel om dit te bereiken.

7. American Beauty (1999)

Hoewel er heel veel geweldige film uitgebracht werden in 1999, waaronder Fight Club, The Matrix en The Green Mile, ging American Beauty er met de Oscar voor Beste Film vandoor. De film neemt ons mee naar een saaie buitenwijk in de Verenigde Staten, waar de net zo saaie Lester Burnham (Kevin Spacey) een miserabel leven leidt. Hij wordt opgeschrikt uit zijn alsmaar durende winterslaap als hij zijn buurjongen leert kennen en verliefd wordt op een vriendin van zijn dochter.

6. La Vita è Bella (1997)

La Vita è Bella, ook wel Life is Beautiful, is een Italiaanse tragikomedie uit 2003 die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. We volgen de joodse Guido, die samen met zijn zoontje Giosue wordt opgesloten in een concentratiekamp. Vastbesloten zijn zoon te beschermen, maakt hij er een toneelspel van waardoor het lijkt alsof er niks ernstigs aan de hand is. De film wist in 1998 een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film in de wacht te slepen en krijgt op IMDb een 8,6.

5. The Green Mile (1999)

The Green Mile is een film uit 1999 die werd beloond met maar liefst vier Oscarnominaties en een 8,6 op IMDb. Paul Edgecomb (Tom Hanks) slijt zijn dagen in een bejaardentehuis en kijkt terug op zijn leven als gevangenisbewaker van een dodencel in de Cold Mountain-gevangenis. Vooral het moment dat hij John Coffey ontmoette staat hem nog goed bij. Deze zwarte man was ten dood veroordeeld omdat hij twee kleine meisjes vermoord zou hebben, maar er bleek iets bijzonders met hem aan de hand te zijn.

4. Saving Private Ryan (1998)

Nóg een film met Tom Hanks: Saving Private Ryan. Drie mannen sterven tijdens de Tweede Wereldoorlog en blijken broers te zijn. Dan wordt duidelijk dat er nog een vierde broer rondloopt die vermist is geraakt op het Franse platteland en moeten enkele Amerikaanse soldaten alles op alles zetten om hem wél veilig thuis te krijgen.

3. Forrest Gump (1994)

Forrest Gump won maar liefst zes Oscars en valt op IMDb met een 8,8 uit meer dan 2 miljoen stemmen nét buiten de top 10 van best beoordeelde films ooit. In het lijstje van beste films op SkyShowtime is het de hekkensluiter van de top drie. Het verhaal volgt enkele decennia in het leven van Forrest Gump (alweer gespeeld door Tom Hanks), een trage maar goedhartige man uit Alabama die onbewust verschillende historische gebeurtenissen van de 20e-eeuwse Verenigde Staten beïnvloedt.

2. Pulp Fiction (1994)

Filmklassieker Pulp Fiction weet een tweede plek te veroveren in deze lijst met een 8,9 op IMDb. Het was pas Quentin Tarantino’s tweede film, maar toch wist hij hiermee al een Oscar in de wacht te slepen. Hij werd dan ook bijgestaan door een indrukwekkende sterrencast met onder meer John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman en Bruce Willis. De film vertelt drie verhalen over twee huurmoordenaars, een bokser en een misdaadbaas.

1. Schindler’s List (1993)

Schindler’s List ontvangt een dikke 9 op IMDb en is hiermee de beste film uit dit rijtje. Liam Neeson speelt een hebberige Duitse zakenman die tijdens het Naziregime zijn fabriek gebruikt als vluchtplaats voor joden. De Amerikaanse dramafilm uit 1993 is geregisseerd en geproduceerd door Steven Spielberg en wist maar liefst zeven Oscars in de wacht te slepen. Naast Neeson spelen ook Ralph Fiennes en Ben Kingsley mee.

Volledige aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is.

Meer informatie over de streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

Synopsissen: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.