Dit zijn de 10 beste films op SkyShowtime

Op 25 oktober 2022 werd de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime gelanceerd in Nederland. Dit is de thuishaven van grote studio’s als Universal Pictures en Paramount Pictures, waardoor er in één klap een hele hoop goede films aan het aanbod werden toegevoegd. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan hebben wij hier de top 10 van beste films op SkyShowtime in Nederland voor je op een rijtje gezet, zodat je weet welke titels je direct aan je kijklijst zou moeten toevoegen. Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in november 2022.

Top 10: de beste films op SkyShowtime in Nederland in november 2022

Onder de twee bedrijven achter SkyShowtime vallen een hele hoop filmstudio’s, kleinere streamingdiensten en tv-zenders, waaronder Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Het aanbod is dus al bij de lancering best uitgebreid en wordt bovendien in de toekomst aangevuld met allerlei nieuwe titels, waaronder de nieuwste bioscoopfilms. Maar wat zijn nou de beste films van de streamingdienst? De onderstaande 10 films worden het hoogst gewaardeerd door bezoekers van de internationale filmdatabase IMDb. Bekijk ook de top 10 beste series op SkyShowtime.

10. The Big Lebowski (1998)

Official Trailer | The Big Lebowski | Screen Bites

In 1998 verscheen de komedie The Big Lebowski, die al snel een echte cultklassieker werd. Voor wie de film nog niet gezien heeft: het draait om Jeffrey ‘The Dude’ Lebowski, die toevallig zijn achternaam deelt met een miljonair die een aantal criminelen geld verschuldigd is. Als twee gangsters daarop zijn tapijt onder plassen, besluit hij verhaal te gaan halen… maar dat loopt helemaal uit de hand. De hoofdrol is weggelegd voor Jeff Bridges, de regie ligt in handen van de broers Ethan en Joel Coen. IMDb-stemmers geven de komedie gemiddeld een 8,1.

9. Catch Me If You Can (2002)

Catch Me if You Can (2002) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Als Leonardo DiCaprio, Tom Hanks en Christopher Walken de hoofdrollen spelen en de regie ligt in handen van Steven Spielberg, dan weet je al dat het een goede film gaat worden. Catch Me If You Can krijgt dan ook een 8,1 uit bijna een miljoen stemmen. De misdaadfilm vertelt het ongelofelijke én waargebeurde verhaal van meesteroplichter Frank (DiCaprio), die alles op alles zet om de FBI-agent (Hanks) die hem te pakken wil krijgen een stapje voor te blijven. De film werd door critici geprezen en leverde Walken, die de vader van Frank speelt, zelfs een Oscarnominatie op.

8. Jurassic Park (1993)

Jurassic Park Official Trailer #1 - Steven Spielberg Movie (1993) HD

De eerste film uit de legendarische reeks is meteen de beste, met een 8,2 uit 982.000 stemmen. Ook deze film werd gemaakt door Steven Spielberg, met hoofdrollen voor Sam Neill, Jeff Goldblum en Laura Dern. Zij bevinden zich in Jurassic Park, een groot themapark waarin gekloonde dinosaurussen aan het publiek getoond worden, als een paar van de beesten tijdens een stroomstoring weten te ontsnappen. Naast Jurassic Park vind je ook Jurassic Park: The Lost World (1997), Jurassic Park III (2001) en Jurassic World (2015) op SkyShowtime. Binnenkort komt de nieuwste film, Jurassic World: Dominion, daar ook nog eens bij.

7. Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds Official Trailer #1 - Brad Pitt Movie (2009) HD

Een titel van filmlegende Quentin Tarantino mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Op de zevende plek staat dan ook zijn Inglourious Basterds, een oorlogsfilm uit 2009 met Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent in de hoofdrollen. De film vertelt een alternatief geschiedenisverhaal van twee verschillende complotten om het leiderschap van nazi-Duitsland te vermoorden. Eén door Shosanna Dreyfus (Laurent), een jonge Frans-joodse bioscoopeigenaar, en één door de Britten. De film werd in totaal voor acht Oscars genomineerd, waarvan er één werd gewonnen. Ook kijkers zijn enthousiast: zij geven gemiddeld een 8,3.

6. Psycho (1960)

Psycho (1960) Theatrical Trailer - Alfred Hitchcock Movie

De oudste film uit dit rijtje, maar zeker niet de minste. We hebben het over de legendarische horrorfilm Psycho, van de al even legendarische Alfred Hitchcock. Deze film kijk je natuurlijk om de iconische douchescène, maar verder is het ook nog steeds een van de beste horrorfilms die er ooit gemaakt werd. Daarom krijgt het op IMDb ook een dikke 8,5. Het draait om een jonge vrouw die met een hoeveelheid geld op de vlucht slaat en strandt in het vervallen Bates Motes, waar ze oog in oog komt te staan met de eigenaardige Norman Bates.

5. Back to the Future (1985)

Back To The Future (1985) Theatrical Trailer - Michael J. Fox Movie HD

Als Marty McFly (Michael J. Fox) de tijdmachine van de vreemde uitvinder Emmett Brown (Christopher Lloyd) gebruikt om naar het verleden te reizen en daar de ontmoeting van zijn ouders verstoort, moet hij er alles aan doen om ze weer te herenigen… en te zorgen dat hij überhaupt geboren wordt. Ook deze hilarische komedie is een echte filmklassieker, gemaakt door topregisseur Robert Zemeckis (Forrest Gump). Op IMDb hebben bijna 1,2 miljoen stemmers gezorgd voor een gemiddelde van een 8,5.

4. Gladiator (2000)

GLADIATOR | Official Trailer | Paramount Movies

Het kon ook niet anders dan dat er nog meer filmklassiekers in de lijst zouden staan. Op de vierde plek vind je Ridley Scotts Gladiator. Deze epische film won vijf Oscars en scoort een 8,5 op IMDb. Het speelt zich af in het jaar 180, toen het Romeinse Rijk in Europa zijn gloriejaren kende. Als keizer Antonius Marcus Aurelius (Richard Harris) overlijdt, wordt hij opgevolgd door zijn wrede zoon Commodus (Joaquin Phoenix). Hij laat zijn slaven ter vermaak met elkaar vechten—tot de dood erop volgt. Eén van hen is generaal Maximus (Russell Crowe), die de held van het volk wordt.

3. La Vita è Bella (1997)

Life is Beautiful (1998) Official Trailer - Robert Benigni Movie HD

La Vita è Bella, ook wel Life is Beautiful, is een Italiaanse tragikomedie uit 2003 die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. We volgen de joodse Guido, die samen met zijn zoontje Giosue wordt opgesloten in een concentratiekamp. Vastbesloten zijn zoon te beschermen, maakt hij er een toneelspel van waardoor het lijkt alsof er niks ernstigs aan de hand is. De film wist in 1998 een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film in de wacht te slepen en krijgt op IMDb een 8,6.

2. The Godfather: Part II (1974)

The Godfather Part II - Trailer

The Godfather zelf vind je op de eerste plaats van deze lijst, maar ook The Godfather: Part II wordt gezien als een van de beste films ooit én een van de sterkste titels op SkyShowtime. Het vertelt twee parallelle verhaallijnen die zowel voor als na het origineel spelen. Overigens vind je op SkyShowtime ook The Offer, een gloednieuwe serie rondom de Oscarwinnende filmreeks. Ook die moet je zeker bekijken als je de films uit 1972, 1974 en 1990 goed vond.

1. The Godfather (1972)

THE GODFATHER | 50th Anniversary Trailer | Paramount Pictures

Met een 9,2 uit 1,8 miljoen stemmen is The Godfather volgens kijkers de op één na beste film ooit. Ook critici waren het hiermee eens, want de film won maar liefst drie Oscars. Don Corleone (Marlon Brando) heeft in New York een maffia-imperium heeft opgebouwd. Als hij in het ziekenhuis belandt, moet hij zijn clandestiene rijk overdragen aan zijn onwillige zoon. De film duurt bijna 3 uur, maar verveelt geen moment. Absoluut een aanrader!

Volledige aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is.

Meer informatie over de streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

Synopsissen: SkyShowtime

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.