Skeleton bij Olympische Spelen 2022 online kijken: dat doe je zo

Het grootste winterse sportevenement ter wereld is aangebroken: De Olympische Spelen 2022 in Beijing, China. Van 10 februari tot en met 12 februari worden de wedstrijden in het skeleton georganiseerd. Je kunt alles online kijken via een livestream op discovery+, NLZIET, TV en meer of door terug te kijken als je een wedstrijd gemist hebt. Daarnaast vind je alles over het programma met tijdsverschil (in Nederlandse tijd), de TeamNL selectie van deelnemers en nog veel meer.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s, sporten en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Waar kun je skeleton tijdens de Olympische Spelen 2022 van Beijing online kijken?

Net als tijdens de afgelopen Zomerspelen zijn ook de rechten van de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing in handen van Discovery. Wel heeft de NOS vorig jaar aangekondigd dat ze een akkoord hebben bereikt met het mediabedrijf om ook via de publieke omroep toegang tot het enorme sportevenement te kunnen bieden. Hierdoor kun je op Discovery’s televisiezenders Eurosport 1 & 2, de streamingdienst discovery+ en de TV-zender NPO 1 naar alle wedstrijden kijken via een live stream. Daarnaast kun je via discovery+ ook alle skeleton wedstrijden online terugkijken als je ze gemist hebt. De beschikbaarheid van Nederlands commentaar kan verschillen per aanbieder.

Als speciale promotie voor de Olympische Winterspelen heeft discovery+ een tijdelijke aanbieding gelanceerd, waardoor je nu in plaats van voor €59,99 slechts voor €29,99 het eerste jaar (dus omgerekend voor €2,50 per maand) naar alles op de streamingdienst kun kijken. Bekijk hier de actie op de officiële website van discovery+. Je krijgt dan zowel toegang tot alle sporten (Olympische Winterspelen, maar ook UFC, Formule E, tennis en meer) als tot de complete entertainment catalogus.

discovery+➡️ Kijk direct naar skeleton bij de Olympische Winterspelen 2022 bij discovery+. Hiervoor geldt momenteel een scherpe tijdelijke actie met 50% korting op een jaarabonnement.
📺 Ziggo GO➡️ Kijk direct via Ziggo GO naar de zenders Eurosport 1 & 2 en NPO 1.
📺 NLZIET➡️ Kijk direct via NLZIET naar de zender NPO 1. Dit is de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ ViaplayViaplay heeft sport als Formule 1, darts en voetbal in haar aanbod, maar de uitzendrechten voor de Olympische Winterspelen van 2022 liggen bij Discovery.

Skeleton op TV tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing

Je kunt via discovery+ dus skeleton live en terugkijken. Daarnaast zijn de televisiekanalen Eurosport 1 & 2 via je TV-provider te zien en via bijvoorbeeld het online kijkprogramma Ziggo GO. Als je NLZIET hebt, dan kun je ook via NPO 1 naar alle uitzendingen kijken.

NPO 1 zendt de Spelen dagelijks uit vanaf ongeveer 03:00 uur ’s nachts tot ongeveer 17:00 uur ’s middags. Vervolgens kun je ’s avonds om 19:00 uur kijken naar de hoogtepunten en samenvattingen bij het programma NOS Peking Vandaag, waarna om 21:30 uur de talkshow NOS Studio Peking van start gaat om alles wat er die dag gebeurd is op de Spelen te bespreken. Deze zender bekijk je hier bij Ziggo GO en hier bij NLZIET. De uitzendingen bij NPO 1 worden verzorgd door de NOS. Zij streamen dit ook via hun eigen website.

Bij Eurosport 1 worden de sportwedstrijden tussen ongeveer 07:30 uur en 16:30 uur uitgezonden, terwijl het evenement bij Eurosport 2 bijna de hele dag door wordt vertoond. Deze zenders bekijk je hier bij Ziggo GO, maar ook via discovery+. Je kunt hier live naar Eurosport 1 kijken en hier live naar Eurosport 2 kijken.

Olympische Winterspelen online kijken 2022 Beijing
Beeld: Discovery

Programma van skeleton tijdens de Olympische Winterspelen 2022 (in Nederlandse tijd vanwege tijdsverschil)

De wedstrijden in het skeleton tijdens de Olympische Winterspelen in Beijing vinden plaats tussen 10 februari 2022 en 12 februari 2022. Hierbij is het belangrijk om te weten dat er een tijdsverschil is van 7 uur tussen Beijing en Nederland. Sportwedstrijden worden daar dus op andere tijden verreden, maar in Nederlandse tijd doorgaans uitgezonden ongeveer tussen 03:00 uur ’s nachts en 17:00 uur ’s middags.

Je kunt hier bij discovery+ precies zien hoe laat welk live evenement van start zal gaan. Mocht je een sportwedstrijd gemist hebben, dan kun je hem er ook direct terugkijken.

Nederlandse selectie van deelnemers aan de wedstrijden in het skeleton

Benieuwd welke Nederlandse deelnemers er allemaal klaar voor de start zullen staan bij het skeleton? Hieronder vind je een overzicht van alle Nederlanders in de selectie, of zij tegen mannen of vrouwen strijden en de tak van sport die zij beoefenen.

NaamGeslacht
Kimberley BosVrouw