Six Nations 2024: live kijken op tv en online | Rugby van 2 februari t/m 16 maart

Rugby-fans, opgelet! Het Zeslandentoernooi, beter bekend als de Six Nations, is losgebarsten. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden van de Six Nations op tv en online kijken kunnen op 2 februari t/m 16 maart 2024. Tijdens het rugbytoernooi nemen Engeland, Frankrijk, Italië, Schotland, Wales en Ierland het tegen elkaar op. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het ‘mondiale’ rugbytoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het rugbytoernooi Six Nations op 2 februari t/m 16 maart 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote rugbywedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het rugbytoernooi Six Nations per videodienst in Nederland.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar het rugbytoernooi Six Nations bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland momenteel de uitzendrechten van het rugby in handen. Via kanaal 14 zijn alle wedstrijden rechtstreeks te volgen, zoals je zult zien in de programmagids. Ook kijk je via deze oranje provider naar het WK Rugby, Rugby Europe Championship en de Autumn Internationals. De zenders zijn ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPN en Odido.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar rugby te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als rugby te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit rugbytoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het via deze gloednieuwe streamingdienst niet mogelijk om naar sport te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het rugbytoernooi Six Nations jammer genoeg niet zien. Wel kun je er kijken naar de gloednieuwe documentaire Six Nations: Full Contact.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn rugbywedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de rugbywereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die het rugbytoernooi Six Nations uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het rugby in handen. Hierdoor zijn alle wedstrijden tijdens het rugbytoernooi Six Nations live te kijken op televisie via kanaal 14. De oranje provider toont naast het Zeslandentoernooi ook wedstrijden uit het WK Rugby. Ook kijk je hier naar matches uit de Rugby Europe Championship en Autumn Internationals. 👉 Ga meteen naar rugby bij Ziggo Sport in de programmagids.

Naast rugby zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden. Hoewel de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League in handen zijn van Viaplay, heeft Ziggo Sport nog steeds de uitzendrechten van onder andere de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours, smashes van de Oranje volleybaldames- en heren en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

Meer informatie over Six Nations

CompetitieSix Nations (Zeslandentoernooi)
SportRugby
DatumVrijdag 2 februari tot en met zaterdag 16 maart 2024
LocatieVerschillende speelsteden

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.