Komt de ‘Sissi’-trilogie op tv in de kerstvakantie van 2023?

Voor sommige mensen is het vaste prik tijdens de feestdagen: het kijken van de Sissi-trilogie met Romy Schneider. Zwijmelen bij de romantiek en een traantje wegpinken bij het drama… Als dit bij jou ook ieder jaar op het programma staat, wil je vast weten of je deze kerst ook weer voor de buis kunt gaan zitten. In dit artikel beantwoorden we daarom de vraag: komt Sissi op tv met kerst 2023? En waar en wanneer dan?

Komt de ‘Sissi’-trilogie (1955-1957) op tv met kerst 2023?

In 1955 werd de eerste film uit de inmiddels legendarische Sissi-trilogie uitgezonden, over het leven van keizerin Elisabeth (Sissi) van Oostenrijk-Hongarije. Vervolgens kwamen ook Sissi, die junge Kaiserin (1956) en Sissi, Schicksalsjahre einer Kaiserin (1957) uit. De drie film zijn allemaal al meermaals op de Nederlandse televisie uitgezonden, maar is dat deze kerst ook weer het geval?

Afgelopen jaar had RTL 8 weer de rechten van Sissi aangekocht voor de kerstvakantie. Dit jaar is er echter geen enkel Nederlands kanaal dat dit heeft gedaan. Gelukkig is er wel een Duitse zender: ARD. De eerste film is er op Eerste Kerstdag te zien om 16:35 uur en de tweede film volgt direct erna om 18:15 uur. Ten slotte staat op Tweede Kerstdag het slotstuk op de planning, eveneens om 18:15 uur.

Maar in elk van de gevallen heb je dan weer geen Nederlandse ondertiteling vanwege het feit dat het om een Duitse tv-zender gaat. Gelukkig is een eenvoudige oplossing daarvoor het streamen van de films via een Nederlandstalige videodienst. Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden.

Waar kun je de drie ‘Sissi’-films online kijken?

Gelukkig is ook het online kijken van de drie Sissi-films een mogelijkheid. De filmreeks is bijvoorbeeld te zien bij NLZIET, net als de nieuwe Sisi-serie uit 2021. Beiden werden door de NPO uitgezonden en maken daarom onderdeel uit van het aanbod van de streamingdienst. Als je je nu aanmeldt, dan kun je 14 dagen gratis naar alle films en series kijken. Ook Videoland heeft de filmtrilogie momenteel in zijn aanbod opgenomen.

Bekijk de Sissi-filmreeks uit 1955-1957 nu op NLZIET

Meer informatie over de filmreeks

Geromantiseerde filmtrilogie over het leven van keizerin Elisabeth (Sissi) van Oostenrijk-Hongarije.

TitelSissi (1) | Sissi, die junge Kaiserin (2) | Sissi, Schicksalsjahre einer Kaiserin (3)
Jaar1955-1957
SoortFilms
Duur1 uur en 42 minuten (1) | 1 uur en 42 minuten (2) | 1 uur en 45 minuten (3)
TaalDuits
CategorieDrama, Geschiedenis
IMDb7,0 uit 9.000 stemmen
MakerErnst Marischka
CastRomy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Uta Franz, Gustav Knuth, Vilma Degischer, Josef Meinrad, Erich Nikowitz, Karl Fochler

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.