Komt de ‘Sissi’-trilogie op tv in de kerstvakantie van 2023?

Voor sommige mensen is het vaste prik tijdens de feestdagen: het kijken van de Sissi-trilogie met Romy Schneider. Zwijmelen bij de romantiek en een traantje wegpinken bij het drama… Als dit bij jou ook ieder jaar op het programma staat, wil je vast weten of je deze kerst ook weer voor de buis kunt gaan zitten. In dit artikel beantwoorden we daarom de vraag: komt Sissi op tv met kerst 2023? En waar en wanneer dan?

Komt de ‘Sissi’-trilogie (1955-1957) op tv met kerst 2023?

In 1955 werd de eerste film uit de inmiddels legendarische Sissi-trilogie uitgezonden, over het leven van keizerin Elisabeth (Sissi) van Oostenrijk-Hongarije. Vervolgens kwamen ook Sissi, die junge Kaiserin (1956) en Sissi, Schicksalsjahre einer Kaiserin (1957) uit. De drie film zijn allemaal al meermaals op de Nederlandse televisie uitgezonden, maar is dat deze kerst ook weer het geval?

Afgelopen jaar had RTL 8 weer de rechten van Sissi aangekocht voor de kerstvakantie. Hierdoor kon je op Nieuwjaarsdag zondag 1 januari om 18:00 uur kijken naar Sissi (1955) bij de zender, waarna om 20:00 uur direct erna Sissi – Die Junge Kaiserin (1956) volgde. De avond werd afgesloten met de uitzending van Sissi – Schicksalsjahre Einer Kaiserin (1957). Of de rechten weer hetzelfde liggen dit jaar, en of in dat geval uitzendingen soortgelijk zullen worden gepland, is momenteel nog niet bekend. We houden je als eerste op de hoogte via je mail zodra we hier meer over te horen krijgen.

Waar kun je de drie ‘Sissi’-films online kijken?

Gelukkig is ook het online kijken van de drie ‘Sissi’-films een mogelijkheid. De filmreeks is bijvoorbeeld te zien bij NLZIET, net als de nieuwe Sisi-serie uit 2021. Beiden werden door de NPO uitgezonden en maken daarom onderdeel uit van het aanbod van de streamingdienst. Als je je nu aanmeldt kun je 14 dagen gratis naar alle films en series kijken.

→ Bekijk de Sissi-filmreeks uit 1955-1957 nu op NLZIET ✅

Meer informatie over de filmreeks

Geromantiseerde filmtrilogie over het leven van keizerin Elisabeth (Sissi) van Oostenrijk-Hongarije.

TitelSissi (1) | Sissi, die junge Kaiserin (2) | Sissi, Schicksalsjahre einer Kaiserin (3)
Jaar1955-1957
SoortFilms
Duur1 uur en 42 minuten (1) | 1 uur en 42 minuten (2) | 1 uur en 45 minuten (3)
TaalDuits
CategorieDrama, Geschiedenis
IMDb7,0 uit 9.000 stemmen
MakerErnst Marischka
CastRomy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Uta Franz, Gustav Knuth, Vilma Degischer, Josef Meinrad, Erich Nikowitz, Karl Fochler
Sissi (1955) | Trailer | Romy Schneider | Karlheinz Böhm | Magda Schneider

Synopsis: NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.