Het is officieel: kostuumdrama ‘Sisi’ krijgt een derde seizoen

Al twee keer hebben we onze kerstvakantie besteed aan het bingewatchen van een nieuw seizoen van het Duitse kostuumdrama Sisi (2021-) en de kans is heel groot dat dat dit najaar weer het geval is. De Duitse distribiteur heeft namelijk aangekondigd dat er officieel een derde seizoen gemaakt gaat worden. Goed nieuws! We kunnen dus nog minstens één keer genieten van de avonturen van keizerin Sisi en Franz Josef.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘Sisi’ (2021-) krijgt een derde seizoen

Het was het nieuws waarop alle fans van kostuumdrama’s zaten te wachten: de Duitse zender RTL heeft aangekondigd dat er een derde seizoen van Sisi gaat komen! Dit betekent dat het liefdesverhaal tussen de jonge Oostenrijkse keizerin Elisabeth (gespeeld door Dominique Davenport) en keizer Franz Josef I (Jannik Schümann) nog niet voorbij is. In het tweede seizoen kreeg Sisi weer genoeg voor haar kiezen, van een buitenechtelijke affaire tot mentale problemen. We weten dus dat het derde seizoen ook weer genoeg drama zal bevatten.

Even voor de duidelijkheid: Sisi is een andere serie dan het recent uitgebrachte en ook zeer populaire Die Kaiserin. Deze titel verscheen in september 2022 op Netflix en is ook al verlengd met een nieuw seizoen.

Sisi seizoen 2 NLZIET
Serie: Sisi (2021) | Beeld: KRO-NCRV via NPO

Releasedatum ‘Sisi’ seizoen 3 nog niet bekend

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer Sisi terugkeert op de buis, maar we kunnen wel voorzichtig inschatten dat het in dit najaar zal zijn. Het eerste seizoen van de populaire serie verscheen tijdens de feestdagen van 2021 en werd direct een van de meest gestreamde titels van die kerstperiode. Op 26 december 2022 volgde seizoen 2, dus waarschijnlijk zal ook het derde seizoen weer rond de kerst verschijnen.

Kun je niet wachten? Dan zijn er gelukkig nog veel meer films en series over de iconische keizerin verschenen. Zo ken je de welbekende trilogie uit 1955 met Romy Schneider in de hoofdrol misschien wel. Deze is nu op NLZIET te zien.

→ Bekijk direct de Sissi-trilogie uit 1955-1957 op NLZIET 🤩

Meer informatie over de serie

De 19e eeuw. Wanneer Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi genoemd, keizer Franz Joseph leert kennen, is dat het begin van een roerige liefdesgeschiedenis. De eigenzinnige Sisi en de jonge Franz Joseph voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken, maar hun weg gaat niet over rozen.

TitelSisi
Jaar2021-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalDuits
CategorieDrama, Geschiedenis
IMDb6,8 uit 1.900 stemmen
MakerSven Bohse
CastDominique Devenport, Jannik Schümann, David Korbmann, Désirée Nosbusch, Tanja Schleiff, Julia Stemberger, Pauline Rénevier, Jokubas Gutautas, Paula Kober

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.