Komen er in 2022 Sinterklaasfilms op tv?

De Goedheiligman is weer in het land en dat betekent dat de tijd van Sinterklaasfilms ook weer is aangebroken. Maar worden er in 2022 eigenlijk Sinterklaasfilms op tv uitgezonden? En waar kun je films over de Sint en zijn Pieten anders online kijken? Hier vind je wat we tot nu toe weten.

Worden er Sinterklaasfilms op tv uitgezonden in 2022?

Helaas worden er dit jaar met Pakjesavond en tijdens de dagen daarvoor geen films over Sinterklaas op tv uitgezonden. Gelukkig is het wel altijd mogelijk om Sinterklaasfilms online te kijken. Alle mogelijkheden hiervoor bespreken we hieronder.

Sinterklaasfilms online kijken in 2022

Op verschillende streamingdiensten zijn genoeg Sinterklaasfilms te vinden. Misschien kijk je nu het eerste naar Netflix, maar daar vind je op dit moment helaas nog geen Sinterklaasfilms. Gelukkig kun je er wel voor op Pathé Thuis, NLZIET, Amazon Prime Video en Videoland terecht.

Sinterklaasfilms op Pathé Thuis

Bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis vind je over het algemeen de meeste nieuwe titels, waardoor je hier onder meer terechtkunt voor het in 2021 uitgebrachte De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje, met onder meer Robert ten Brink en Martien Meiland. Het vervolg hierop, De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis, is nu op het witte doek te bewonderen. Andere Sinterklaasfilms die je op Pathé kunt bekijken zijn:

Sinterklaasfilms op andere streamingdiensten

NLZIET biedt vanuit haar meerdere kanalen ook heel wat toffe titels rondom Sinterklaas aan. Natuurlijk kun je er de De Intocht van Sinterklaas en Heerlijk Avondje voor Sinterklaas bekijken en ook Het Sinterklaasjournaal is er te zien. Daarnaast stream je bij NLZIET onder andere Sinterklaas Bestaat, De Zak van Sinterklaas, Sinterklaas en de Liedjes Pieten, Sinterklaas Wie Kent Hem Niet?, Sint & Paul Pakken Uit!, Sint en Co: De Verdwenen Sleutel, Sint en Co: Het Verdwenen Boek en Sint & De Leeuw.

Ook Amazon Prime Video heeft een aantal Sinterklaasfilms in het aanbod. Met je normale abonnement krijg je hier geen toegang toe, maar ze zijn wel los te bestellen of te bekijken met een aanvullend kanaal in je abonnement. Zo vind je in De Voorleeshoek onder andere Sint met Fien en Milo, Saar en de Sint en Hij Komt, Hij Komt, Die Lieve Goede Sint en bekijk je bij MojiTV Club van Sinterklaas – Het Geheim van de Speelgoeddokter en Ernst, Bobbie en de Rest – Een Verrassing voor Sinterklaas.

Ten slotte zijn bij Videoland behoorlijk wat Sinterklaasfilms te bekijken, waaronder Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht, Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer en De Grote Sinterklaasfilm. 👉 Ga direct naar alle Sinterklaasfilms bij Videoland.

Sinterklaascadeautjes: inspiratie en de beste deals

Als je naast leuke Sinterklaasfilms op tv ook nog op zoek bent naar leuke cadeautjes, dan heeft de grote en betrouwbare webwinkel Bol.com een volledige selectie gemaakt met creatieve suggesties. Bezoek nu de Sinterklaas-actiepagina op de officiële website van Bol.com om inspiratie op de doen voor leuke cadeaus en om de beste deals te scoren dit jaar.

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.