Deze Sinterklaasfilms op Pathé Thuis mag je niet missen

Zie ginds komt… de tijd waarin Sinterklaasfilms kijken weer aan de orde van de dag is. Uiteraard kun je hiervoor naar de bioscoop, waar je nu onder meer De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis kunt zien, maar ook op streamingdiensten zijn er genoeg films over onze Goedheiligman en zijn Pieten te vinden. In dit artikel zetten we 5 Sinterklaasfilms op Pathé Thuis die je niet mag missen op een rijtje.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

5x Sinterklaasfilms op Pathé Thuis die je moet zien

5. De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje (2021)

Van 1999 tot 2009 was ieder jaar rond Pakjesavond de serie De Club van Sinterklaas op tv. Tegenwoordig worden er geen nieuwe seizoenen meer gemaakt, maar verschijnt er wel ieder jaar een film in de Nederlandse bioscopen. In 2021 was dat De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje. In deze film staat het jonge Pietje Fernando centraal. Doordat hij de boot mist, dreigt het hele Sinterklaasfeest in het water te vallen. Hij heeft namelijk de gouden sleutel die Sint nodig heeft om alle cadeautjes af te kunnen leveren. Met zijn beste vriend Pony moet Fernando het hele land door draven in de hoop tóch nog op tijd te zijn.

4. De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje (2021)

Een andere Sinterklaasfilm die in 2021 op het witte doek verscheen, was De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje. In deze film zitten boeven Mammie en Stan achter Sinterklaas aan. Door hem zijn ze namelijk in de gevangenis terechtgekomen. Reden genoeg om Sinterklaas in Spanje tegen te houden, waardoor hij niet naar Nederland kan komen. Zal de Goedheiligman het hele Sinterklaasfeest missen of lukt het hem nog om op tijd te ontsnappen? Sinterklaas wordt in deze film vertolkt door niemand minder dan Robert ten Brink, die wordt bijgestaan door Martien Meiland als de kasteelheer in Spanje.

3. De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest (2020)

Ieder jaar komt De Club van Sinterklaas dus met een nieuwe film en in 2020 was dit De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest. De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Luan Bellinga, die je misschien wel kent van het populaire YouTube-kanaal De Bellinga’s. Het draait allemaal om een groot feest dat door Sint voor zijn Pieten georganiseerd wordt. Als Coole Piet verdwijnt is iedereen in rep en roer, want zonder hem kan het niet doorgaan en dreigt zelfs Pakjesavond in het water te vallen. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden?

2. Sinterklaas en Koning Kabberdas (2021)

Omdat Riko Tik vroeger gepest werd, besluit hij nu alle kinderen terug te pesten. Hij vervalst hiervoor het boek van Sinterklaas, waardoor het lijkt alsof alle kinderen stout geweest zijn—tot verbazing van de Goedheiligman en zijn Pieten. Valt hierdoor het hele feest in het water of kan dit toch nog opgelost worden?

1. De Grote Sinterklaasfilm (2020)

In 2020 verscheen De Grote Sinterklaasfeest voor het eerst, met destijds nog de nu helaas overleden Bram van der Vlugt als Sinterklaas. Dit was de tweede film van Lucio Messercola en net als in zijn eerste film De Brief voor Sinterklaas spelen ook Chris Tates, Joshua Albano en Wes Mutsaars mee. In dit deel staat het kasteel van de Goedheiligman op instorten, waardoor hij samen met zijn Pieten op een camping moet logeren. Alleen hebben ze hun cadeautjes en pepernoten natuurlijk niet mee…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Pathé Thuis

Naast de berichtgeving op onze website, kun je ook via je mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over films en series. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg onze social media-kanalen. Ook kun je je aansluiten bij de Facebook-groep van Pathé Thuis-kijkers om kijktips uit te wisselen en het laatste nieuws te vinden.

Pathé Thuis 🍿

Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.