Komen er in 2022 Sinterklaasfilms op Netflix?

BijNetflix, de grootste streamingdienst van Nederland, waren in de jaren hiervoor geen films over Sinterklaas te zien. Komen er in 2022 wel Sinterklaasfilms op de streamingdienst? Hier vind je wat we tot nu toe weten

Vooralsnog geen Sinterklaasfilms bij Netflix

Opvallend is dat Netflix met haar enorme aanbod van films en series welgeteld nul Sinterklaasfilms in het aanbod heeft opgenomen tot nu toe. De afgelopen jaren zijn die niet op het video on demand-platform verschenen en bij navraag over de plannen voor dit jaar besloot Netflix geen reactie te geven aan de redactie van Streamwijzer. Mogelijk wil de streamingdienst zich niet branden aan de controverse rondom de Pieten-discussie, maar dit kunnen we niet bevestigen doordat het bedrijf niet wil reageren op vragen.

Op welke streamingdiensten kun je wel naar Sinterklaasfilms kijken in 2022?

Gelukkig is Netflix niet de enige streamingdienst in Nederland en is het gewoon mogelijk om op andere plekken de leukste en nieuwste Sinterklaasfilms te vinden. Je kunt bijvoorbeeld bij Pathé Thuis een paar hele leuke films te bekijken over Sinterklaas. Zo zijn bij de streamingdienst op het moment van schrijven onder andere deze titels te zien:

NLZIET biedt vanuit haar meerdere kanalen ook heel wat toffe titels rondom Sinterklaas aan. Natuurlijk kun je er de De Intocht van Sinterklaas en Heerlijk Avondje voor Sinterklaas bekijken en ook Het Sinterklaasjournaal is er te zien. Daarnaast stream je bij NLZIET onder andere Sinterklaas Bestaat, De Zak van Sinterklaas, Sinterklaas en de Liedjes Pieten, Sinterklaas Wie Kent Hem Niet?, Sint & Paul Pakken Uit!, Sint en Co: De Verdwenen Sleutel, Sint en Co: Het Verdwenen Boek en Sint & De Leeuw.

Ook Amazon Prime Video heeft nog een aantal Sinterklaasfilms in het aanbod, maar die zijn wel los te bestellen of te bekijken met een aanvullend kanaal in je abonnement. Zo vind je in De Voorleeshoek onder andere Sint met Fien en Milo, Saar en de Sint en Hij Komt, Hij Komt, Die Lieve Goede Sint en bekijk je bij MojiTV Club van Sinterklaas – Het Geheim van de Speelgoeddokter en Ernst, Bobbie en de Rest – Een Verrassing voor Sinterklaas.

Ten slotte zijn bij Videoland behoorlijk wat Sinterklaasfilms te bekijken, waaronder Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht, Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer en De Grote Sinterklaasfilm. 👉 Ga direct naar alle Sinterklaasfilms bij Videoland.

Wat ook altijd nog kan is de DVD of Blu-ray

Kun je nou toch niet die ene film vinden die je graag op een streamingdienst of in de bioscoop zou willen bekijken? Dan blijft een goede optie natuurlijk nog steeds om de DVD of Blu-ray aan te schaffen. De grote webwinkels hebben een flinke selectie met titels in hun aanbod, waardoor je de kinderen altijd nog op die manier voor de televisie kunt zetten. Je vindt allerlei Sinterklaasfilms hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl, twee van de meest bekende webwinkels in Nederland met het grootste aanbod.