Staan er in 2022 Sinterklaasfilms op Disney+?

Disney+ is natuurlijk dé streamingdienst voor het jeugdige publiek, met de vele films en series van Disney en Pixar. Daarom vragen veel mensen zich af of ze hier ook terechtkunnen voor Sinterklaasfilms nu de Goedheiligman en zijn Pieten weer in ons land zijn. In dit artikel vind je alles wat je hierover moet weten.

Staan er Sinterklaasfilms op Disney+?

Opvallend is dat Disney+, ondanks dat dit vaak gezien wordt als de streamingdienst met de meeste films en series voor kinderen, geen Sinterklaasfilms in het aanbod heeft opgenomen. Er zijn wel genoeg kerstfilms te vinden, maar onze Goedheiligman blijft helaas behoorlijk onderbelicht op de streamingdienst. Dit terwijl er wel behoorlijk wat Nederlandse (kinder)films op de streamingdienst te vinden zijn, waaronder de complete Mees Kees-collectie.

Bekijk nu alle Nederlandstalige films en series op Disney+ 🇳🇱

Op welke streamingdiensten kun je wel naar Sinterklaasfilms kijken in 2022?

Gelukkig zijn er naast Disney+ nog een hoop andere streamingdiensten waarop je wél Sinterklaasfilms vindt. Netflix behoort hier gek genoeg ook niet toe, want ook daar zijn welgeteld nul films over Sint te vinden. Op Pathé Thuis, NLZIET, Amazon Prime Video en Videoland kun je wel terecht.

Sinterklaasfilms op Pathé Thuis

Bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis vind je over het algemeen de meeste nieuwe titels, waardoor je hier onder meer terechtkunt voor het in 2021 uitgebrachte De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje, met onder meer Robert ten Brink en Martien Meiland. Het vervolg hierop, De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis, is nu op het witte doek te bewonderen. Andere Sinterklaasfilms die je op Pathé kunt bekijken zijn:

Sinterklaasfilms op andere streamingdiensten

NLZIET biedt vanuit haar meerdere kanalen ook heel wat toffe titels rondom Sinterklaas aan. Natuurlijk kun je er de De Intocht van Sinterklaas en Heerlijk Avondje voor Sinterklaas bekijken en ook Het Sinterklaasjournaal is er te zien. Daarnaast stream je bij NLZIET onder andere Sinterklaas Bestaat, De Zak van Sinterklaas, Sinterklaas en de Liedjes Pieten, Sinterklaas Wie Kent Hem Niet?, Sint & Paul Pakken Uit!, Sint en Co: De Verdwenen Sleutel, Sint en Co: Het Verdwenen Boek en Sint & De Leeuw.

Ook Amazon Prime Video heeft een aantal Sinterklaasfilms in het aanbod. Met je normale abonnement krijg je hier geen toegang toe, maar ze zijn wel los te bestellen of te bekijken met een aanvullend kanaal in je abonnement. Zo vind je in De Voorleeshoek onder andere Sint met Fien en Milo, Saar en de Sint en Hij Komt, Hij Komt, Die Lieve Goede Sint en bekijk je bij MojiTV Club van Sinterklaas – Het Geheim van de Speelgoeddokter en Ernst, Bobbie en de Rest – Een Verrassing voor Sinterklaas.

Ten slotte zijn bij Videoland behoorlijk wat Sinterklaasfilms te bekijken, waaronder Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht, Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer en De Grote Sinterklaasfilm. 👉 Ga direct naar alle Sinterklaasfilms bij Videoland.

Wat ook altijd nog kan is de DVD of Blu-ray

Op Disney+ zijn dus geen Sinterklaasfilms te vinden en ook Netflix heeft een beperkt aanbod. Heb je nou geen abonnement op de andere streamingdiensten of is er een film die je nergens kunt vinden? Dan blijft een goede optie natuurlijk nog steeds om de DVD of Blu-ray aan te schaffen. Grote webwinkels als Bol.com en Amazon.nl hebben een flinke selectie met titels in hun aanbod, waardoor je de kinderen altijd nog op die manier voor de televisie kunt zetten.

Bekijk hier bij Bol.com alle beschikbare Sinterklaasfilms 🍿


Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.