Sinterklaasintocht 2021 op TV en online terugkijken: zo doe je dat

De Goedheiligman kwam op zaterdag 13 november 2021 alweer naar ons koude kikkerlandje en het was tijd om hem feestelijk te ontvangen met zijn stoomboot, maar helaas was de landelijke intocht van Sinterklaas in 2021 opnieuw zonder publiek en op een geheime locatie in Nederland zijn vanwege de coronapandemie. Heb je de uitzending gemist? Gelukkig kun je wel op TV en online de intocht streamen en terugkijken. Hieronder vind je hoe je dat kunt doen, hoe laat de aankomst van Sinterklaas is en of steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en meer ook aan een optocht doen.

Waar kun je de Sinterklaasintocht van 2021 online terugkijken?

NLZIET: Bij de streamingdienst NLZIET is de intocht van Sinterklaas in 2021 online terug te kijken. Ga direct naar de uitzending op NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis kijken.

De Sinterklaasintocht 2021 werd van 12:00 uur tot 13:20 uur live op TV uitgezonden op NPO3, de derde zender van de televisie. Inmiddels nemen steeds minder abonnees ook daadwerkelijk TV af, omdat het steeds gebruikelijker wordt om online naar je favoriete uitzendingen te kijken. De ene aanbieder zorgt ervoor dat er een goede online kijkomgeving is, de andere heeft dit minder hoog in de lijst van focuspunten staan. De streamingdienst NLZIET is een samenwerking van de grote Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en Talpa TV, waardoor je naar allerlei televisiekanalen online kunt kijken. Je kunt dit 14 dagen lang gratis uitproberen.

De intocht zal niet te zien zijn in het Nederlandse aanbod van grote internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video en is daarnaast ook niet op de Nederlandse streamingdienst Videoland te bekijken. Wel kun je hier via de website van de NPO naar de feestelijke aankomst kijken en is het dus ook mogelijk om dit te doen via NLZIET. Via de onderstaande groene knop kun je direct een (gratis proef)abonnement op NLZIET nemen.

Vanuit het buitenland met een VPN naar de aankomst van de Sint in 2021 kijken

Woon je in het buitenland of ben je er tijdelijk en zou je graag naar de aankomst van de Sint in 2021 kijken? Dan kan het zijn dat de uitzending door geografische restricties niet toegankelijk is voor jou. Dat is natuurlijk balen, maar gelukkig is het heel eenvoudig te verhelpen met een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network)—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van de Sinterklaasintocht 2021 vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN voor maar €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar de Sinterklaasintocht 2021 bij NLZIET of bij NPO Start en begin met kijken! 🍿

Hoe laat is de landelijke intocht van Sinterklaas in 2021 te zien en in welke stad is het?

Het is het tweede jaar op rij dat we eigenlijk geen idee hebben waar de Sint aan zal komen. Vanwege de coronamaatregelen willen de organisatoren namelijk zo weinig mogelijk mensen bij elkaar in een groep verzameld hebben, dus daarom wordt niet bekendgemaakt in welke stad Sinterklaas met zijn stoomboot aanmeert. Je zult het dus thuis vanaf de bank moeten uitvinden.

Wel weten we gelukkig hoe laat de Sint zal arriveren. De intocht gaat namelijk van start om 12:00 uur bij NPO 3 en zal naar verwachting rond 13:20 uur zijn afgelopen. Mocht je het gemist hebben, dan kun je op de eerder uitgelegde manier de intocht gelukkig nog terugkijken. Er zal echter ook een herhaling worden uitgezonden bij NPO 3 op zondag 14 november van 13:20 uur tot 14:35 uur.

Filmtip voor liefhebbers van Sinterklaasfilms: bekijk op Streamwijzer ook alle Sinterklaasfilms in 2021 🍿

Stedelijke intochten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en andere locaties

Vanwege de coronamaatregelen zal in elke gemeente in Nederland door de burgermeester moeten worden gekozen of het verantwoord en wenselijk is om de intocht van Sinterklaas door te laten gaan in hun gebied. Zo weten we bijvoorbeeld dat in Rotterdam op zaterdag de 13e langs de kade van het Willemsplein een aankomst zal worden georganiseerd waar zal worden gecontroleerd op QR-codes, maar dat de optocht in Amsterdam op zondag zal zijn vanaf 10:10 uur van de Weesperzijde naar de Ceintuurbaan, het Amstelhotel, de Sarphatistraat, Carré, de Prinsengracht, de Brouwersgracht, de Vijzelstraat en vervolgens de Schippersgracht.

Verder kiest ook Den Haag ervoor om de aankomst te vieren op zaterdag 13 november 2021 in de Haven van Scheveningen, maar liet de organisatie van Utrecht weten het niet verantwoord te vinden om de intocht door te laten gaan. Voor andere steden, dorpen en gemeentes kun je via Google zelf eenvoudig vinden of en hoe de aankomst van de Goedheiligman georganiseerd wordt.


Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.