Komen er dit jaar wel Sinterklaasfilms op Netflix?

Sinterklaas is weer in het land! Vorig jaar was een grote klap voor veel Netflix kijkers. Waar waren alle Sinterklaasfilms plotseling gebleven? De streamingdienst had ineens alle films voor het familiefeest, behalve horrorfilm Sint, verwijderd. Waarom heeft Netflix daarvoor gekozen en zullen we dit jaar wel van Sinterklaasfilms op de streamingdienst kunnen genieten?

→ Wil je toch graag allerlei Sinterklaas films zien? Die vind je hier en anders ook hier bij Pathé Thuis.

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Distributeurs staan klaar voor Netflix

In de Telegraaf gaf de Head of Business van Entertainment One Nederland vorig jaar aan dat de deur open staat voor Netflix. Als distributeur van meerdere Sinterklaasfilms vraagt hij, Ludolph Wentholt, zich ook af waarom de streamingdienst niet meer bij hen aanklopt.

Ludolph Wentholt – Head of Business van Entertainment One Nederland: “In het verleden hebben ze ook Sinterklaasfilms van ons afgenomen. Ik heb geen idee waarom deze keer niet, maar als het aan ons ligt mogen ze ze allemaal uitzenden. Graag zelfs.”

Discussie over de kleur van de Pieten

Op het internet wordt veel gespeculeerd over de reden van Netflix om geen Sinterklaasfilms meer af te nemen. Het meest waarschijnlijk lijkt het dat de streamingdienst het niet aandurft door de controverse rondom de kleur van de Pieten van de afgelopen jaren.

Wentholt geeft aan dat hij niet wil speculeren. Hij zegt enkel dat hij er niets van heeft gemerkt en dat Ziggo wel Sinterklaasfilms in het aanbod heeft, terwijl het bedrijf in Amerikaanse handen is.

Wel Sinterklaasfilms op Netflix in 2022?

Zullen er dit jaar wel Sinterklaasfilms op Netflix verschijnen? Helaas is dat moeilijk te zeggen. Het is wel duidelijk dat de discussie rondom de kleur van de Pieten nog niet minder is geworden, dus als dat de reden was is de kans groot dat de streamingdienst het dit jaar wederom niet aandurft om de films aan te kopen. Overigens zou het waarschijnlijker zijn dat de Sinterklaasfilms in dat geval inmiddels al op Netflix verschenen zouden zijn.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.