Sinterklaasfilms in 2021 op de streamingdiensten in Nederland

De pepernoten liggen alweer in de supermarkt, Sinterklaas is bijna onderweg naar Nederland en dus beginnen de kinderen zich af te vragen wanneer ze weer leuke en nieuwe Sinterklaasfilms in 2021 kunnen bekijken. Hieronder vind je wat we dit jaar kunnen verwachten in de bioscoop en op streamingdiensten als Netflix, Pathé Thuis, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video, NLZIET en meer.

Nieuwe Sinterklaasfilms in de bioscoop in 2021

Gelukkig komen er weer een paar bioscoopfilms aan in 2021, waardoor je niet weer dezelfde Sinterklaasfilm hoeft te bekijken die je hiervoor al 100 keer met de kinderen hebt gestreamd. Hieronder vind je 2 toffe titels die vanaf dit jaar op het witte doek te zien zijn.

Vanaf 6 oktober 2021: ‘De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje’

In deze splinternieuwe film gaan boeven op jacht op Sinterklaas om wraak te nemen nadat hij zorgde dat ze opgesloten werden. Nadat Mammie en Stan uit de gevangenis komen, gaan ze dus op weg naar Spanje en proberen ze te zorgen dat de Sint niet naar Nederland kan komen. De Pieten proberen terug te slaan nadat het kasteel is gesaboteerd door de boeven. Gaat het ze lukken om op tijd in Nederland aan te komen?

Fun fact: Martien Meiland speelt kasteelheer in deze film en heeft hiermee zijn allereerste rol als acteur in de wacht weten te slepen! Vanaf 6 oktober 2021 is de film in de bioscoop te zien.

Vanaf 13 oktober 2021: ‘De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje’

De Club van Sinterklaas komt met een gloednieuw muzikaal avontuur dat draait om de jonge piet Fernando. Hij moet op de gouden sleutel van Sinterklaas passen, maar mist de boot naar Nederland. Daarom probeert hij met zijn beste vriend Pony zo snel mogelijk over land naar Nederland te gaan. Als dat hem niet op tijd lukt, kan de Sint geen cadeautjes brengen naar de kinderen die in huizen zonder schoorsteen wonen. Gaat het Fernando lukken om op tijd in Nederland aan te komen? Je ziet het vanaf 13 oktober 2021 in de bioscoop.

Sinterklaasfilms op de streamingdiensten in 2021

Hoe staat het er eigenlijk voor met het aanbod van Sinterklaasfilms op de streamingdiensten in Nederland in 2021? Dat verschilt ontzettend per video on demand-platform, waarschijnlijk doordat de controverse rondom de Pieten-discussie iets is waar de streamingdiensten zich liever niet aan branden.

Wel Sinterklaasfilms bij Pathé Thuis, NLZIET, Videoland en Amazon Prime Video

Bij Pathé Thuis zijn een paar hele leuke films te bekijken over Sinterklaas. Zo kun je bij de streamingdienst op het moment van schrijven onder andere kijken naar:

NLZIET biedt vanuit haar meerdere kanalen ook heel wat toffe titels rondom Sinterklaas aan. Natuurlijk kun je er de De Intocht van Sinterklaas en Heerlijk Avondje voor Sinterklaas bekijken en ook Het Sinterklaasjournaal is er te zien. Daarnaast stream je bij NLZIET onder andere Sinterklaas Bestaat, De Zak van Sinterklaas, Sinterklaas en de Liedjes Pieten, Sinterklaas Wie Kent Hem Niet?, Sint & Paul Pakken Uit!, Sint en Co: De Verdwenen Sleutel, Sint en Co: Het Verdwenen Boek en Sint & De Leeuw.

Ook Amazon Prime Video heeft nog een aantal Sinterklaasfilms in het aanbod, maar die zijn wel los te bestellen of te bekijken met een aanvullend kanaal in je abonnement. Zo vind je in De Voorleeshoek onder andere Sint met Fien en Milo, Saar en de Sint en Hij Komt, Hij Komt, Die Lieve Goede Sint en bekijk je bij MojiTV Club van Sinterklaas – Het Geheim van de Speelgoeddokter en Ernst, Bobbie en de Rest – Een Verrassing voor Sinterklaas.

Ten slotte zijn bij Videoland behoorlijk wat Sinterklaasfilms te bekijken. Zo liet de streamingdienst al weten dat tussen de nieuwe films en series op Videoland in oktober 2021 onder andere De Club Van Sinterklaas En Het Grote Pietenfeest, De Grote Sinterklaas Film, De Grote Sinterklaasfilm: Waar Is Sinterklaas? en seizoen 1 van Club Van Sinterklaas: Het Pietendiploma te vinden zijn. Ook bekijk je er nu al Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer (2017), De Club van Sinterklaas Videoclips (1 seizoen), Minidisco: Sinterklaas (1 seizoen), Dag Sinterklaas (2020), Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht (2018), Sinterklaas en de Liedjespietjes (2019), Sint en Co: Het Verdwenen Boek (2017), Sint en Co: De Verdwenen Sleutel (2016) en Sint & Paul Pakken Uit! (seizoenen 2018-2020).

Vooralsnog geen Sinterklaasfilms bij Netflix, Disney+ en andere video on demand-platforms

Opvallend is dat Netflix, de grootste streamingdienst van Nederland, welgeteld nul Sinterklaasfilms in het aanbod heeft opgenomen tot nu toe. De afgelopen jaren zijn die niet op het video on demand-platform verschenen en bij navraag over de plannen voor dit jaar besloot Netflix geen reactie te geven aan de redactie van Streamwijzer.

Ook Disney+ heeft in haar aanbod geen Sinterklaasaanbod. Het internationale mediabedrijf biedt vooral heel veel kerstfilms aan vanuit haar Amerikaanse roots, maar focust niet op het Nederlandse Sinterklaasfeest. Voor Apple TV+ geldt hetzelfde.

DVD of Blu-ray is nog steeds een goede optie

Kun je nou toch niet die ene film vinden die je graag op een streamingdienst of in de bioscoop zou willen bekijken? Dan blijft een goede optie natuurlijk nog steeds om de DVD of Blu-ray aan te schaffen. De grote webwinkels hebben een flinke selectie met titels in hun aanbod, waardoor je de kinderen altijd nog op die manier voor de televisie kunt zetten. Je vindt allerlei Sinterklaasfilms hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl, twee van de meest bekende webwinkels in Nederland met het grootste aanbod.