Muzikale animatiefilm ‘Sing 2’ (2021) is binnenkort op Pathé Thuis te zien

De muzikale animatiefilm Sing 2 is vanaf woensdag 4 mei te zien bij Pathé Thuis. Het vervolg op de film Sing (2016) van Garth Jennings, met stemmen van onder andere Matthew McConaughey (Interstellar, True Detective), Scarlet Johannson (The Avengers, Black Widow) en Reese Witherspoon (Legally Blonde, Cruel Intentions), is vanaf die dag zowel te huur als te koop via de streamingdienst.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Sing 2, de geanimeerde musicalsensatie, is vanaf 4 mei te zien bij Pathé Thuis

Sing 2 (2021) is de geanimeerde en muzikale vervolgfilm op het uit 2016 afkomstige kijkcijferkanon Sing. De film werd geschreven en geregisseerd door Garth Jennings (Sing, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) en door Illumination geproduceerd. Het muziekspektakel, waarin dieren de microfoon in handen nemen, ging op het AFI Fest op 14 november 2021 in wereldpremière en werd op 22 december 2021 in de bioscoop uitgebracht door Universal Pictures. Vanaf 4 mei kun je de film bij Pathé Thuis huren vanaf €4,99 of kopen voor €11,99 (SD) / €13,99 (HD).

De film heeft wereldwijd meer dan $395 miljoen binnen weten te halen tegenover een productiebudget van $85 miljoen. Sing 2 werd daarmee de meest winstgevende animatiefilm van 2021. Zowel fans en critici prijzen deze titel net als haar voorganger, waardoor het cijfer op de internationale filmdatabase uitkomt op een 7,5/10 en de film wordt beoordeeld met 71% op de recensentenwebsite Rotten Tomatoes.

Net als de voorgaande film Sing uit 2016, zal Sing 2 voor zover bekend vooralsnog exclusief op TVOD-streamingdiensten als Pathé Thuis te zien zijn. SVOD-diensten als Netflix, Disney+, HBO Max en Amazon Prime Video hebben momenteel Sing (of Sing 2) niet in het aanbod opgenomen en geen aankondigingen gedaan over toekomstige plannen omtrent de films. Een mogelijke kandidaat wordt de nieuwe streamingdienst SkyShowtime, aangezien dit een video on demand-platform van o.a. NBCUniversal is.

De wereldberoemde castleden van de film

Voor Sing 2 is wederom een grandioze stemmencast binnengehaald met onder andere Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Tori Kelly, Nick Kroll, Garth Jennings, Peter Serafinowicz, Jennifer Saunders en Nick Offerman, die allen hun rollen uit de eerste film vertolken.

In de vervolgfilm zijn ook nieuwe personages te zien met de stemmen van niemand minder dan Bobby Cannavale, Spike Jonze, Pharrell Williams, Halsey, Chelsea Peretti, Letitia Wright, Eric André, Adam Buxton en U2’s Bono.

Sing 2 (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

TitelSing 2
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur1 uur en 50 minuten
IMDb7,5 uit 42.000 stemmen
CategorieAnimatie, Avontuur, Komedie
RegisseurGarth Jennings
CastMatthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Bobby Cannavale, Tori Kelly, Nick Kroll, Pharrell Williams, Halsey, Chelsea Peretti, Letitia Wright, Eric André, Adam Buxton, Garth Jennings, Peter Serafinowicz, Jennifer Saunders, Nick Offerman, Bono

Synopsis: Universal Pictures International

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.