Simac Ladies Tour: live kijken op tv en online | Wielrennen van 5-10 september 2023

Na de vele koersen in het buitenland, is het vanaf vandaag eindelijk weer tijd voor een Nederlandse wielerwedstrijd voor de vrouwen. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens het wielertoernooi Simac Ladies Tour op tv en online kijken kunnen op 5-10 september 2023. De koers bestaat uit zes of zeven etappes en wordt in Nederland verreden. Tot 2011 werd het toernooi dan ook wel de Holland Ladies Tour genoemd, maar staat nu bekend onder de naam van de huidige sponsor. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Simac Ladies Tour’ (op 5-10 september 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Simac Ladies Tour per videodienst in Nederland. Ook zijn we al uitgebreid in het toernooi gedoken en vind je dan ook hier alles wat je moet weten over de Simac Ladies Tour 2023. Alvast heel veel kijkplezier gewenst.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Simac Ladies Tour bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit wielertoernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Simac Ladies Tour 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de Nederlandse wielerwedstrijd Simac Ladies Tour in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen van alle etappes tijdens de wielerkoers. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het meerdaagse wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

2022 UCIWWT Simac Ladies Tour - Stage 1

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Simac Ladies Tour

De meerdaagse wielerkoers Simac Ladies Tour staat sinds 1998 op de wielerkalender voor vrouwen en bestaat uit zes of zeven etappes. De wedstrijd wordt verreden in Nederland, waardoor het toernooi lange tijd bekend stond onder de naam Holland Ladies Tour. Vanaf 2021 gaat de race door het leven als de Simac Ladies Tour, verwijzend naar de desbetreffende sponsor. Naast de Ronde van Drenthe en de Amstel Gold Race is dit de derde Nederlandse wielerwedstrijd op het hoogste niveau. Het is dan ook niet voor niets dat het toernooi tot de UCI Women’s World Tour wordt gerekend.

CompetitieSimac Ladies Tour
SportWielrennen
DatumDinsdag 5 september 2023 tot en met zondag 10 september 2023
LocatieNederland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.