Eddie Murphy bevestigt komst van ‘Shrek 5’

Het is alweer een tijd geleden sinds de eerste Shrek-film verscheen. Na de eerste film uit 2001 zijn er nog veel meer uitgebracht, waarvan de laatste Shrek Forever After in 2010 op het witte doek was te bewonderen. Acteur Eddie Murphy heeft goed nieuws, want er is een nieuw deel op komst. De opnames van Shrek 5 zijn zelfs volop bezig. In dit artikel vertellen we je wanneer je de nieuwe Shrek-film in de bioscoop kunt zien.

Nieuwe ‘Shrek’-film in de maak

In 2001 maakten we voor het eerst kennis met Shrek. Bij slechts één film bleef het niet, want inmiddels telt de Shrek-franchise vier delen. In 2004 verscheen Shrek 2. Daarna konden we in 2007 genieten van Shrek The Third en in 2010 keken we naar Shrek Forever After. DreamWorks is achter de schermen echter druk bezig geweest met een vijfde film. Dit laat acteur Eddie Murphy weten in een gesprek met de website Collider. Hij zei hierover het volgende:

🗣️ “We zijn een paar maanden geleden begonnen met het inspreken van het eerste deel van de film. De rest wordt later dit jaar opgenomen.
— Eddie Murphy, comedian en acteur

De productie is dus in volle gang. Eddie Murphy spreekt wederom de stem in van het personage Donkey. Ook Mike Myers en Cameron Diaz keren terug om de stemmen van Shrek en Fiona in te spreken.

Wanneer verschijnt ‘Shrek 5’ in de bioscoop?

Uiteraard ben je nu benieuwd wanneer je de nieuwe Shrek-film in de bioscoop kunt verwachten. Helaas hebben we nog geen officiële release datum. Volgens Eddie Murphy verschijnt de nieuwe film naar alle waarschijnlijkheid ergens volgend jaar. Dit betekent dat Shrek 5 in 2025 te bewonderen zal zijn. Dit nieuws is echter nog niet officieel door DreamWorks bevestigd. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Donkey krijgt eigen film

Het blijft echter niet bij Shrek 5, want er is ook goed nieuws voor personage Donkey. Na de spin-off Puss In Boots in 2011 en Puss In Boots: The Last Wish uit 2022 krijgt ook de geliefde ezel een eigen film. Eddie Murphy laat dit nieuws zelf weten. Helaas zijn de opnames nog niet begonnen, dus het zal nog even duren voordat de film op het witte doek verschijnt. De release datum is dan ook nog niet bekend.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.