‘Shōgun’ is dé serie van het moment: “Nu al een van de beste van het jaar”

Al enkele weken lang kun je op Disney+ terecht voor de nieuwe historische serie Shōgun en doe dat zeker, want volgens de reacties van kijkers is dit een absolute aanrader. Vooraf werd dit al “de nieuwe Game of Thrones” genoemd en deze verwachtingen worden absoluut waargemaakt. Sterker nog: heel veel serieliefhebbers noemen dit nu al de beste titel van het jaar.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘Shōgun’

Shōgun speelt zich af in het Japan van de zestiende eeuw. Het is een turbulente periode voor de Japanse heer Yoshii Toranaga, want zijn tegenstanders in de Raad van Regenten spannen tegen hem samen. De situatie neemt een onverwachte wending wanneer een Europees schip nabij een klein vissersdorpje aan de grond loopt en Toranaga de Engelse stuurman, John Blackthorne, ontmoet.

De titel komt je misschien bekend voor, want Shōgun is gebaseerd op het geliefde boek van James Clavell en deze werd in 1980 ook al eens verfilmd. Het nieuwste werk is iedere dinsdag met een kersverse aflevering te zien op Disney+; we hebben er nog twee tegoed. En volgens kijkers is dit dus een absolute aanrader.

Kijkers zijn razend enthousiast

Eén blik op de cijfers bewijst al dat Shōgun een ontzettend goede productie is, in ieder geval in de ogen van kijkers én critici. Zo ontvangt de serie op IMDb een dikke 9.1 en zijn de cijfers op Rotten Tomatoes ook niet mals, met bijvoorbeeld maar liefst 99% op de Tomatometer. Je vindt de titel dan ook nu al in de lijst van beste series aller tijden, op de 25ste plaats. Niet zo gek dat kijkers op social media ongekend enthousiast zijn. Hieronder vind je een greep uit de lovende reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze serie nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de seriepagina van Shōgun op Disney+.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.