Staat of komt ‘Shogun’ op Netflix? En waar is de serie nu online te zien?

De naam van de splinternieuwe serie Shogun zingt rond op social media. Sinds enkele weken kun je naar de afleveringen van de spectaculaire historische dramaserie kijken en mensen doen dat massaal. Maar waar is hij eigenlijk te streamen? Veel geïnteresseerden vragen zich af of Shogun op Netflix staat of komt. En waar kun je de serie anders online kijken? In dit artikel delen we alles wat we weten.

Staat of komt ‘Shogun’ op Netflix?

Shogun is een splinternieuwe serie die ons meeneemt naar het Japan van het begin van een langdurige burgeroorlog. In deze turbulente periode worstelt de Japanse heer Yoshii Toranaga om te overleven terwijl zijn tegenstanders in de Raad van Regenten tegen hem samenspannen. De situatie neemt een onverwachte wending wanneer een Europees schip nabij een klein vissersdorpje aan de grond loopt en Toranaga de Engelse stuurman, John Blackthorne, ontmoet. De titel wordt gezien als een van de beste series van het moment en daarom vragen veel mensen zich af of Shogun op Netflix staat of daar in de toekomst heen komt.

Helaas is het op dit moment nog niet bekend of Netflix de uitzendrechten van de serie bemachtigd heeft—of dit überhaupt van plan is. De kans lijkt klein, omdat Shogun gemaakt wordt door FX Studios. Dit valt onder de Disney Television Studios en zij willen hun titels natuurlijk altijd uitbrengen op Disney+. De uitzendrechten zullen dus niet snel verkocht worden aan de grote concurrent. Uiteraard hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als dit verandert en de serie wel naar Netflix komt.

Waar kun je ‘Shogun’ online kijken?

Shogun is voorlopig dus nog niet op Netflix te vinden, maar kun je hem wel ergens anders online kijken? En waar dan? Hieronder laten we de meest recente informatie zien.

Disney+➡️ Ga meteen naar Shogun bij Disney+. De serie ging hier op dinsdag 27 februari in première, waarna je kunt rekenen op wekelijkse afleveringen. De laatste wordt op dinsdag 23 april verwacht.
⛔️ Amazon Prime VideoDe serie is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ HBO MaxIn het aanbod van HBO Max is deze serie momenteel niet te vinden.
⛔️ NetflixDeze serie is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ SkyShowtimeSkyShowtime biedt Shogun niet aan voor abonnees.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is de serie nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de serie nu niet te vinden.

Meer informatie over de serie

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.

TitelShôgun
SoortSerie
Jaar2024
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Actie, Avontuur
CastHiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.