Goed nieuws! Alle seizoenen van ‘Sherlock’ staan nu op HBO Max

We hebben leuk nieuws voor fans van Sherlock. De complete serie is vanaf vandaag namelijk te streamen bij HBO Max! Deze streamingdienst is de laatste tijd druk bezig met het toevoegen van allerlei oudere topseries. Onlangs voegden ze bijvoorbeeld Luther, Parks and Recreation en Downton Abbey toe en op donderdag 11 augustus 2022 is ook de Britse detectiveserie met Benedict Cumberbatch in de collectie verschenen.

Detectiveserie ‘Sherlock’ staat vanaf nu volledig op HBO Max

Netflix-kijkers waren in juli 2021 erg teleurgesteld. Sherlock werd in die maand namelijk uit het aanbod van de streaminggigant verwijderd. Al snel verhuisde de serie wel naar concurrent Amazon Prime Video en vanaf vandaag zijn alle vijftien afleveringen ook bij HBO Max te vinden.

De Britse serie verscheen in 2010 voor het eerst op BBC One. Vier seizoenen en in totaal vijftien afleveringen volgden, die allemaal ontzettend goed werden ontvangen. Nog steeds valt de serie binnen de top 20 beste series aller tijden, met een gemiddelde van een 9,1 op IMDb (uit bijna een miljoen stemmen). Ook critici waren altijd razend enthousiast. Zo sleepte de serie diverse prijzen in de wacht, waaronder meerdere Primetime Emmy-awards. Dit kwam onder meer door de geweldige hoofdrollen, vertolkt door topacteurs Benedict Cumberbatch (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) en Martin Freeman (The Hobbit).

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Met een 9,1 op IMDb valt de serie nét buiten de top 10 beste series aller tijden
2️⃣ Topacteurs Benedict Cumberbatch en Martin Freeman
3️⃣ De serie won meerdere prijzen, waaronder negen Primetime Emmy-awards

HBO Max voegt steeds meer topseries toe aan haar aanbod

De afgelopen weken is HBO Max dus druk bezig met het uitbreiden van haar aanbod. We hebben het dan natuurlijk over nieuwe series als Pretty Little Liars: Original Sin en de Game of Thrones-prequel House of the Dragon (vanaf 22 augustus), maar ook oudere series als Luther (2010-2019), ALF (1986-1990) en Parks and Recreation (2009-2015). En vanaf donderdag 11 augustus kun je hier dus ook terecht voor de bekroonde detectiveserie Sherlock.

Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe film- en seriereleases van HBO Max? Wij maken elke maand een overzicht met nieuwe films en series op de streamingdienst.

Meer informatie over de serie

‘s Werelds favoriete detective is opgedoemd uit de mist. Door de spetterende scripts en onvergetelijk acteerwerk van beide hoofdrolspelers, is dit een Sherlock voor de nieuwe generatie.

TitelSherlock
SoortSerie
Jaar2010-2017
Duur4 seizoenen
TaalEngels
CategorieCrime, Drama
IMDb9,1 uit 906.000 stemmen
MakersMark Gatiss, Steven Moffat
CastBenedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Rupert Graves, Louise Brealey, Mark Gatiss

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.