Onthullende dramafilm ‘She Said’ over Harvey Weinstein staat sinds vanmorgen online

Een aantal jaar geleden publiceerden twee journalisten van de New York Times een onthullend onderzoek waarin het seksueel misbruik van Harvey Weinstein werd blootgelegd. Maar om daar te komen en te zorgen dat dit verhaal ook écht verteld kon worden, was heel wat nodig. Met She Said wordt deze periode gereconstrueerd en zien we hoe twee jonge vrouwen het voor elkaar krijgen om het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken. Benieuwd? Je bekijkt de film vanaf vandaag, vrijdag 9 juni, op SkyShowtime.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Hier gaat de geprezen dramafilm ‘She Said’ over

De val van Harvey Weinstein, de filmproducent die achter de tralies belandde omdat hij meer dan honderd actrices en medewerkers seksueel misbruikt heeft, ligt je misschien nog vers in het geheugen. Maar wist je ook dat zijn proces in 2017 in gang werd gezet door een baanbrekend artikel in de New York Times? Journalisten Megan Twohey en Jodi Kantor schreven over de seksuele schandalen binnen Hollywood en waren vastbesloten de onderste steen boven te halen. Maar het bleek makkelijker gezegd dan gedaan om de jarenlange stilte te doorbreken… ook voor de slachtoffers zelf.

Dit fascinerende verhaal wordt verteld in de film She Said, die deels gebaseerd is op het artikel zelf en deels op het boek She Said. De journalisten worden gespeeld door Oscargenomineerde actrice Carey Mulligan (Promising Young Woman) en Zoe Kazan (The Big Sick).

Drie redenen om de film te kijken:
1️⃣ Topacteurs als Carey Mulligan, Zoe Kazan en Patricia Clarkson in de hoofdrollen
2️⃣ Kijkers én critici zijn enthousiast over de film (en belonen hem met scores op de Tomatometer van 88% en 91%)
3️⃣ Intrigerend verhaal over de totstandkoming van een artikel dat de Amerikaanse (film)cultuur voorgoed veranderde

‘She Said’ staat nu op SkyShowtime

Sinds vanmorgen is de film eindelijk zonder aanvullende kosten te streamen, want SkyShowtime voegde hem op vrijdag 9 juni toe aan het aanbod. Dit is overigens niet de enige grote film die zijn weg deze maand naar de streamingdienst vindt. Zo staan ook Violent Night (op donderdag 15 juni) en Armageddon Time (op donderdag 22 juni) op het programma.

Benieuwd naar welke releases we nog meer allemaal kunnen uitkijken? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand of bekijk wat er binnenkort naar de videodienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

De twee keer voor een Oscar-genomineerde Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education) en Zoe Kazan (miniserie The Plot Against America, The Big Sick) spelen Megan Twohey en Jodi Kantor, de twee journalisten van de New York Times die samen een van de belangrijkste verhalen van een generatie publiceerden. Een verhaal dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft. She Said is een getuigenis van de impact van onderzoeksjournalistiek. De film volgt journalisten en redacteurs die koste wat kost de waarheid boven tafel willen krijgen, maar belicht ook de moed van slachtoffers en getuigen die hun verhaal doen om een dader van structureel misbruik tegen te houden. De toewijding en vastberadenheid van deze mensen heeft het gesprek in het hele land doen oplaaien, was mede verantwoordelijk voor de opkomst van de #MeToo-beweging en heeft ervoor gezorgd dat er afgerekend werd met het systeem dat dit misbruik in stand hield.

TitelShe Said
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 9 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurMaria Schrader
CastCarey Mulligan, Zoe Kazan

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.