Nu al te streamen via Pathé Thuis: de geprezen dramafilm ‘She Said’

Met Bombshell en The Assistant zijn er al eerder films verschenen over de totstandkoming van de #MeToo-beweging en in 2022 was daar She Said. Deze film richt zich met name op het Harvey Weinstein-schandaal en seksueel geweld binnen Hollywood, met een grote rol voor de journalisten die de decennialange stilte rondom dit onderwerp hebben doorbroken. Benieuwd? De film staat vanaf 25 januari 2023 op Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Misbruik in Hollywood in dramafilm ‘She Said’

Het jaar is 2017. We volgen journalisten Megan Twohey en Jodi Kantor, die voor een artikel in de New York Times de seksuele schandalen binnen Hollywood onderzoeken en proberen de onderste steen boven te krijgen. Onderwerp van hun onderzoeksjournalistiek is filmproducent Harvey Weinstein. Terwijl Twohey en Kantor bewijzen verzamelen en slachtoffers spreken, lopen ze tegen allerlei moeilijkheden aan. Uiteindelijk zorgt hun artikel (en later het boek She Said) er wel voor dat het stilzwijgen rondom dit onderwerp stopt en de Amerikaanse (film)cultuur voorgoed verandert.

De hoofdrollen worden gespeeld door Carey Mulligan en Zoe Kazan. Die eerste werd twee keer voor een Oscar genomineerd (voor haar rollen in Promising Young Woman en An Education), die tweede kun je kennen van The Big Sick. De regisseur van She Said is de Duitse Maria Schrader, die eerder de Netflix-serie Unorthodox maakte.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Topacteurs Carey Mulligan en Zoe Kazan in de hoofdrollen
2️⃣ Enthousiaste reacties, met een score op de Tomatometer van 88% en 91%
3️⃣ Gebaseerd op baanbrekend journalistiek onderzoek dat de wereld veranderde

‘She Said’ is vanaf 25 januari te zien bij Pathé Thuis

Op woensdag 25 januari 2023 heeft TVOD-streamingdienst Pathé Thuis de film toegevoegd aan haar aanbod. Vanaf dat moment kun je hem kopen (vanaf €11,99); vanaf 15 februari is het ook mogelijk om de film te huren. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Meer informatie over de film

De twee keer voor een Oscar-genomineerde Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education) en Zoe Kazan (miniserie The Plot Against America, The Big Sick) spelen Megan Twohey en Jodi Kantor, de twee journalisten van de New York Times die samen een van de belangrijkste verhalen van een generatie publiceerden. Een verhaal dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft.

TitelShe Said
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 9 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,2 uit 17.000 stemmen
RegisseurMaria Schrader
CastCarey Mulligan, Zoe Kazan

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.