HBO Max voegt superheldenfilm ‘Shazam! Fury of the Gods’ vandaag toe aan het aanbod

Spreekt tiener Billy Batson het woord “SHAZAM!” uit, dan verandert hij spontaan in een volwassen superheld. Dat principe kennen we natuurlijk wel van de film Shazam! uit 2019 en komt ook weer terug in het vervolg Shazam! Fury of the Gods uit 2023. Deze film verscheen slechts enkele maanden geleden op het witte doek, maar is vandaag ook al te streamen. HBO Max voegt hem vanmiddag aan het aanbod toe.

Wraak van de goden in ‘Shazam! Fury of the Gods’

Billy Batson kan zichzelf nog steeds omtoveren tot superheld door het woord “SHAZAM!” te roepen en de andere kinderen uit het pleeggezin bezitten deze vaardigheid nu ook. Ze hebben hun krachten alleen wel van de goden gestolen en die zinnen op wraak. De Dochters van Atlas komen daarom naar de aarde en dat betekent dat Billy samen met zijn familie moet vechten… voor hun superkrachten, hun levens en het voortbestaan van de wereld.

Net als in Shazam! wordt de rol van Billy Batson vertolkt door Asher Angel (Andi Mack) en mag Zachary Levi (Thor: Ragnarok) weer in de huid van de titulaire held Shazam kruipen. De cast wordt aangevuld met bekende én nieuwe gezichten. Zo worden de Dochters van Atlas vertolkt door topactrices Helen Mirren, Lucy Liu en Rachel Zegler. De regie lag in handen van David F. Sandberg, die ook Shazam! zelf maakte en daarnaast verantwoordelijk was voor horrorfilms als Lights Out en Annabelle: Creation.

‘Shazam! Fury of the Gods’ is vanmiddag te zien op HBO Max

Iedereen die Shazam! Fury of the Gods gemist heeft in de bioscoop (of hem nóg een keer wil zien), kan vanaf vandaag een gaatje in zijn agenda prikken om de film vanuit huis te kijken. HBO Max voegt hem namelijk op dinsdag 23 mei toe aan het aanbod. Wel goed om te weten: de film zal pas om 13:01 uur ’s middags te zien zijn. Je moet dus nog heel even geduld hebben.

Benieuwd naar andere verwachte titels? Je vindt een overzicht in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

In Shazam! Fury of the Gods van New Line Cinema wordt het verhaal vervolgd van de tiener Billy Batson, die door het uitspreken van het magische woord Shazam! verandert in zijn alter ego, de volwassen superheld Shazam.

TitelShazam! Fury of the Gods
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 10 minuten
TaalEngels
CategorieActie
RegisseurDavid F. Sandberg
CastDjimon Hounsou, Zachery Levi, Rachel Zegler, Lucy Liu, Helen Mirren

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.