Komt er een ‘Shardlake’ seizoen 2? En wanneer dan?

Sinds kort kijk je op Disney+ naar de nieuwe historische serie Shardlake. Alle afleveringen zijn sinds woensdag 1 mei te bingen. Maar is het na deze reeks afgelopen of komt er nog meer? Oftewel: komt er een Shardlake seizoen 2? En wanneer dan? In dit artikel beantwoorden we deze vragen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt er een ‘Shardlake’ seizoen 2?

Game of Thrones-acteur Sean Bean speelt de hoofdrol in de nieuwe serie Shardlake op Disney+, die sinds woensdag 1 mei 2024 kunt kijken. In het kort is dit een moordmysterie in de zestiende eeuw. Iemand wordt dood aangetroffen in een klooster. Rechter Matthew Shardlake moet samenwerken met zijn grote vijand om tot de dader te komen. Het eerste seizoen bestond uit vier afleveringen en die zijn allemaal te bingen, maar volgt er meer?

Shardlake is gebaseerd op een boekenreeks en dus zijn er nog genoeg verhalen te vertellen. Toch kunnen we op dit moment nog geen goed nieuws brengen. Een tweede seizoen van Shardlake is namelijk nog niet officieel aangekondigd door Disney+. Zodra we meer weten, werken we deze pagina direct bij.

Wanneer komt ‘Shardlake’ seizoen 2 op Disney+?

Op dit moment weten we dus nog niet óf er een tweede seizoen komt. Daarom kunnen we je ook nog niet vertellen wanneer je er eventueel naar kunt kijken in Nederland. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

Op de hoogte blijven van het aanbod van Disney+? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van de serie

Het is 1536. Het leven van Matthew Shardlake, een briljante advocaat met een scherp rechtvaardigheidsgevoel, wordt verstoord als Thomas Cromwell, de rechterhand van Henry VIII, hem naar het afgelegen klooster van Scarnsea stuurt om een moord te onderzoeken en uiteindelijk de rijkdom van het klooster op te eisen voor de koning. Al snel wordt duidelijk dat de dood die hij samen met de arrogante en ambitieuze Jack Barak onderzoekt niet de eerste is. Shardlake, die overal vijandig en argwanend wordt bejegend en twijfelt aan Baraks ware bedoelingen, raakt verstrikt in een web van leugens, bedrog en corruptie dat niet alleen zijn integriteit, maar ook zijn leven bedreigt.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.