Oorlogsfilm met vrouwelijke hoofdrolspeelster ‘Shadow in the Cloud’ (2020) is nu op Film1 te zien

Mocht je nog geen titels op je kijklijst hebben voor een brakke eerste dag van 2022, dan hebben we goed nieuws voor je. Film1 lanceert namelijk op 1 januari de bovennatuurlijke oorlogsfilm Shadow in the Cloud (2020) met de vrouwelijke hoofdrolspeelster Chloë Grace Moretz als WWII-pilote.

Oorlogsfilm ‘Shadow in the Cloud’ (2020) is vanaf 1 januari 2022 te zien bij Film1

Onder de nieuwe films op Film1 in januari 2022 viel een opvallende titel deze maand. Het gebeurt namelijk jammer genoeg niet vaak dat een sterk vrouwelijk karakter de hoofdrol inneemt in een oorlogsfilm, want deze titels worden nog dikwijls gedomineerd door een mannelijke cast. Vanaf de eerste dag van de maand zal de Nieuw Zeelandse-Amerikaanse bovennatuurlijke actie/horrorfilm Shadow in the Cloud uit 2020 echter op Film1 te zien zijn.

Dit is voor Nederland de eerste keer dat je met een abonnement gratis naar de film kunt kijken. Bij SVOD-diensten als Netflix, Videoland, Disney+ of Amazon Prime Video is SITC namelijk nog niet te zien geweest. Wel was het eerder al mogelijk om de film te huren of kopen via TVOD-diensten als Pathé Thuis, maar voor iedereen met een abonnement op Film1 is de film nu onbeperkt gratis te zien. Bekijk nu Shadow in the Cloud op Film1.

Gemengde ontvangst

Opvallend aan deze film is dat de beoordelingen ontzettend uiteenlopen. Zo krijgt de titel op de internationale filmdatabase IMDb slechts een 4,9 uit 23.000 stemmen. Ook de Audience Score op Rotten Tomatoes staat er met 32% uit meer dan 1.000 stemmen niet goed voor. Het publiek is dus niet al te enthousiast.

Het commentaar van critici laat echter een heel ander geluid horen. Zo loopt de Tomatometer op tot een respectabele 78% uit 127 recensies, waarmee de film als ‘Certified Fresh’ wordt beoordeeld. Richard Whittaker van Austin Chronicle is niet enthousiast. Hij vraagt de makers om ofwel te kiezen voor meer dialoog, ofwel voor meer monsters. Alexandra Heller-Nicholas van ABC Radio is met 4 uit 5 sterren wél erg tevreden: “Shadow in the Cloud is een plezierige popcornfilm die je een sprong in het duister belooft, met een handvol genderpolitiek voor de goede orde.”

Shadow in the Cloud (film, 2020): verhaal, informatie en trailer

Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) schittert in deze bovennatuurlijke actiefilm als een pilote die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan een geheime missie begint in een bommenwerper met een mysterieuze, kwaadaardige lading.

TitelShadow in the Cloud
SoortFilm
Jaar2020
TaalEngels
Duur1 uur en 23 minuten
CategorieActie, Horror, Oorlog
IMDb4,9 uit 23.000 stemmen
RT Tomatometer78% uit 127 recensies
RT Audience Score32% uit meer dan 1.000 stemmen
RegisseurRoseanne Liang
CastChloë Grace Moretz, Nick Robinson, Beulah Koale, Taylor John Smith, Callan Mulvey, Benedict Wall, Byron Coll, Joe Witkowski, Liam Legge

Synopsis: Film1