Netflix verlengt hitserie ‘Shadow & Bone’ met tweede seizoen

Van tevoren werd het al omgedoopt tot de “nieuwe Game of Thrones” en inmiddels is het volledige eerste seizoen van Shadow & Bone te bewonderen op Netflix. Nu is de vraag van fans of er ook een vervolg van de serie, gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo. In dit artikel lees je wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Shadow & Bone seizoen 2 op Netflix!

→ Alle Shadow & Bone-boeken van Leigh Bardugo, waar de Netflix-serie op gebaseerd is, vind je hier 📚

Waar gaat het verhaal van Shadow & Bone over?

Shadow and Bone is gebaseerd op de succesvolle Grishaverse-reeks van Leigh Bardugo. We treffen in Shadow and Bone een door oorlog verscheurde wereld aan waarin we kennismaken met de nederige soldaat en wees Alina Starkov. Zij heeft net een buitengewone kracht in zichzelf ontketend die de sleutel zou kunnen zijn tot de vrijheid van haar land. Door de levensgevaarlijke dreiging van de ‘Shadow Fold’ besluit Aline haar vertrouwde omgeving te verlaten en zich aan te sluiten bij de Grisha, een elitair leger met magische soldaten. Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten ontdekt ze dat bondgenoten en vijanden een en dezelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt in deze weelderige wereld. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Ze beseft dat er meer nodig zal zijn dan alleen wat magie om te kunnen overleven.

Titel: Shadow & Bone
Soort: Serie
Jaar: 2021
Duur: 1 seizoen
Categorie: Drama, Fantasy, Avontuur
Cast: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux
Bekijk: Stream direct op Netflix

Wanneer komt Shadow & Bone seizoen 2 op Netflix Nederland?

Goed nieuws, want Netflix heeft Shadow & Bone officieel verlengd met een tweede seizoen! Dat kwamen we via het Twitter-account van de streamingdienst te weten.

Dit was al gedeeltelijk te verwachten, aangezien de serie gebaseerd is op de populaire Shadow and Bone trilogie van de auteur Leigh Bardugo. Daarnaast is de fantasy-serie door meer dan 55 miljoen huishoudens bekeken in de eerste 28 dagen sinds de release. Naar alle waarschijnlijkheid komt het tweede seizoen ergens in 2022 online, maar hierover is nog niets bevestigd door Netflix.

→ Vergelijkbare series met Shadow & Bone vind je hier 🍿

Komt er een Shadow & Bone seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Jammer genoeg is nog niet bekendgemaakt of er ook een derde seizoen zal volgen. Als we hier meer over te weten komen, verschijnt het nieuws op Streamwijzer en onze social media kanalen.

Welke teaser of trailer is er van Shadow & Bone seizoen 2?

Er is momenteel nog geen trailer van het tweede seizoen van Shadow & Bone, maar kijk vooral nog eens de trailer van seizoen 1 van de serie om alvast in de stemming te komen voor het vervolg.