Het tweede seizoen van hitserie ‘Shadow and Bone’ staat nú op Netflix

Fans van Shadow and Bone, opgelet! Vandaag is de dag waar we allemaal enorm naar hebben uitgekeken, want Netflix heeft het gloednieuwe seizoen van de onwijs populaire fantasyserie live gezet. Eindelijk komen we dus te weten hoe het verdergaat met Alina en Mal.

Hier gaat ‘Shadow and Bone’ seizoen 2 over

Het eerste seizoen van Shadow and Bone verscheen in 2021 en was direct een daverend succes. Niet alleen werd het destijds massaal bekeken, mensen waren er ook ontzettend enthousiast over. Zo beloonden ze de serie met een dikke 7,6 op IMDb en een score op de Average Tomatometer van maar liefst 89%. Dat er een tweede seizoen zou komen van de serie die weleens “de nieuwe Game of Thrones genoemd werd, is dan ook zeker geen verrassing. Helemaal omdat de serie natuurlijk gebaseerd is op de boekentrilogie van Leigh Bardugo.

Nu is het eindelijk tijd voor het tweede seizoen. Hierin begint het gevaar voor Alina (Jessie Mei Li) en Mal (Archie Renaux) pas echt. Generaal Kirigan (Ben Barnes) is terug en heeft nog meer krachten dan voorheen. Hij wordt gesteund door een nieuw leger van schaduwmonsters die angstaanjagender en enger zijn dan ooit. Alina en Mal moeten nieuwe bondgenoten verzamelen om het tegen hen op te kunnen nemen.

Shadow and Bone: Seizoen 2 | Officiële trailer | Netflix

Alle afleveringen van seizoen 2 staan nu live

Het tweede seizoen bestaat wederom uit acht afleveringen, die op donderdag 16 maart allemaal tegelijkertijd live gezet zijn door Netflix. Bingewatchen behoort dus zeker tot de opties mogelijkheden. Of we al afscheid moeten nemen van Shadow and Bone is nog niet officieel bekendgemaakt, maar de kans is erg groot dat er nog een derde seizoen komt. Wordt dus vervolgd!

Dit is overigens niet de enige nieuwe titel die we deze maand mogen verwelkomen op de streamingdienst. Eerder verscheen seizoen 4B van You al en was seizoen 2 van Sex/Life te zien; later deze maand staat onder meer het zevende seizoen van hitserie Riverdale op het programma.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Verhaal en informatie van de serie

Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen.

TitelShadow and Bone
SoortSerie
Jaar2021-
Duur2 seizoenen
CategorieDrama, Fantasy
IMDb7,6 uit 91.000 stemmen
MakerEric Heisserer
CastJessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Danielle Galligan, Calahan Skogman, Sujaya Dasgupta, Simon Sears, Daisy Head, Zoë Wanamaker, Luke Pasqualino, Julian Kostov

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.