Helaas: er komt geen vijfde seizoen van ‘Sex Education’

Netflix kwam zojuist met goed en slecht nieuws over een van hun populairste series, Sex Education. Eindelijk maakten zij namelijk bekend wanneer het vierde seizoen te steamen zal zijn (en dit duurt helemaal niet lang meer!), maar ze vertelden daarbij ook gelijk dat dit de allerlaatste afleveringen zullen zijn. Er komt dus helaas geen vijfde seizoen.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Sex Education’ stop na 4 seizoenen

Sex Education krijgt na het vierde seizoen geen nieuwe afleveringen. Dit zat er natuurlijk wel een beetje aan te komen. Eerder lieten we al weten dat Patricia Allison en Simone Ashley, de actrices die de rollen van Ola en Olivia vertolkten, er in de afleveringen van seizoen 4 niet meer bij zullen zijn. Toen dat bekend werd was al duidelijk dat ook Ncuti Gatwa (Eric) en Emma Mackey (Maeve) het misschien voor gezien wilden houden en zeker niet op een vijfde seizoen zaten te wachten.

Nu blijkt dat de koek gewoon helemaal op was. Netflix heeft besloten het bij vier seizoenen te houden. Na het grote succes van de komedieserie, die meerdere nominaties en prijzen wist te bemachtigen, komt dit voor sommige fans toch nog als een schok, zoals je hieronder kunt zien.

Het vierde seizoen van ‘Sex Education’ komt op déze datum

Volgens Netflix gaan de studenten van Moordale er uit met een knal. Na de sluiting van hun oude school zijn ze klaar voor een verse start. Otis wil een nieuwe kliniek opzetten en Eric is vooral bang om weer de loser van de school te worden. Maeve is ondertussen in de VS beland om haar droom waar te maken. Wees dus niet bang: Ncuti Gatwa en Emma Mackey zijn er nog gewoon bij.

Het nieuwe seizoen landt op donderdag 21 september op Netflix. We hoeven dus nog maar twee maanden geduld te hebben. Ben je benieuwd? Netflix heeft ook alvast de eerste beelden met ons gedeeld. Je bekijkt ze hieronder.

Sex Education: Seizoen 4 | Officiële teaser | Netflix

Verhaal, informatie en trailer van de serie

Zijn moeder is therapeute, dus de onzekere Otis heeft alle antwoorden als het om seks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een sekstherapiepraktijk op school te openen.

TitelSex Education
Jaar2019-2023
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
GenreKomedie, Drama
IMDb8,3 uit 304.000 stemmen
MakerLaurie Nunn
CastAsa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Kedar Williams-Stirling, Connor Swindells, Aimee Lou Wood

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.