Sex Education seizoen 4 komt eraan: dit weten we tot nu toe

In 2019 was Sex Education voor het eerst op Netflix te zien, en direct was deze coming-of-age serie een echte hit. In september 2021 werd het derde seizoen gelanceerd en vlak daarna werd het vierde seizoen al aangekondigd. Gelukkig maar, want seizoen 3 liet ons met een aantal gigantische cliffhangers achter. Ben jij ook zo benieuwd naar het vierde seizoen? In dit artikel lees je er alles over, en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedata.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van Sex Education. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1-3 al gezien hebt.

Waar gaat Sex Education seizoen 4 over?

Seizoen 3 van Sex Education liet ons natuurlijk achter met een heleboel vragen, met als grootste misschien wel die van Jeans baby. In het ziekenhuis ontdekt ze namelijk dat de vader waarschijnlijk niet Jakob is, en wat gaat dit betekenen voor de relatie tussen de twee? Ook de toekomst van Eric en Adam samen ziet er niet rooskleurig uit, net als die van Maeve en Otis. Nu ze eindelijk bij elkaar gekomen zijn, vertrekt Maeve naar een school in de Verenigde Staten. Gaan de twee voor een langeafstandsrelatie of keert Otis weer terug naar Ruby?

En dan hebben we natuurlijk nog Moordale. Aan het einde van seizoen 3 zagen we dat de investeerders zich teruggetrokken hebben en de school zijn deuren misschien moet sluiten. Genoeg perikelen om een heel nieuw seizoen mee te vullen dus!

Wie zitten er in de cast van Sex Education seizoen 4?

Een groot gedeelte van de vertrouwde cast keert gewoon terug voor het vierde seizoen. We zullen in ieder geval Asa Butterfield als Otis, Emma Mackey als Maeve, Gillian Anderson als Jean, Ncuti Gatwa als Eric, Connor Swindells als Adam, Aimee Lou Wood als Aimee en Kedar Williams-Stirling als Jackson terugzien.

Hoe groot de rol van Eric zal worden, is overigens nog niet bekend. Onlangs werd duidelijk dat hij een hoofdrol te pakken heeft in de BBC-serie Doctor Who, dus de kans zit erin dat hij het daar ook druk mee heeft en wat minder te zien is. Daarnaast weten we ook al dat we Patricia Allison en Simone Ashley niet terug zullen zien in het nieuwe seizoen. Zij speelden Ola en Olivia, maar zijn te druk met andere projecten om deze keer hun opwachting te maken. Jammer…

Verder zullen er zoals altijd ook weer een aantal nieuwe personages geïntroduceerd worden. Het gaat om het trans koppel Abbi en Kent en de veertiger Joanna. Tot dusver is het nog niet bekend welke acteurs deze rollen op zich nemen, maar we weten wel al dat Abbi en Kent hét nieuwe power couple van de serie moeten worden. En dit betekent nóg meer representatie, dus dubbel leuk!

Wanneer komt Sex Education seizoen 4 op Netflix?

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer het vierde seizoen van Sex Education verschijnt. Wel weten we dat de opnames deze zomer van start gaan. Dit heeft acteur Asa Butterfield bekendgemaakt in een interview met Discussing Film. Hij zei hierover het volgende:

“Het vierde seizoen, we beginnen deze zomer met de opnames daarvan. We gaan terug naar Wales.”

Het eerste seizoen verscheen in januari 2019, het tweede in januari 2020 en het derde in september 2021. Aangezien de opnames van het vierde seizoen waarschijnlijk in juli van start gaan en enkele maanden gaan duren, zou het in lijn met de andere releasedata liggen als de nieuwe afleveringen in januari 2023 zouden verschijnen. Zeker weten doen we dit helaas nog niet. Zodra we een officiële releasedatum te horen krijgen, laten we het uiteraard wel aan je weten, via je mail, onze social media-kanalen en onze website.

Komt er een Sex Education seizoen 5 of is dit het laatste seizoen?

Het is nog niet bekend of er een vijfde seizoen van Sex Education komt. In een interview met RadioTimes heeft Aimee Lou Wood wel aangegeven dat de serie nu “dichter bij het einde dan bij het begin is“. Ook zei ze dat de serie niet voor eeuwig door kan gaan, al zou ze dat zelf juist wel leuk vinden. Nog veel onduidelijkheid dus… Hopelijk laat Netflix ons er in de komende tijd meer over weten.

Verhaal, informatie en trailer van de serie

Zijn moeder is therapeute, dus de onzekere Otis heeft alle antwoorden als het om seks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een sekstherapiepraktijk op school te openen.

TitelSex Education
Jaar2019-
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
GenreKomedie, Drama
IMDb8,4 uit 265.000 stemmen
MakerLaurie Nunn
CastAsa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Kedar Williams-Stirling, Connor Swindells, Aimee Lou Wood
KijkenBekijk direct op Netflix
Sex Education | Seizoen 3 | Officiële trailer | Netflix

Synopsis: Netflix
Bron: Discussing Film en RadioTimes

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.