Seizoen 4 van ‘Sex Education’ komt eraan: dit is alles wat we erover weten

In 2019 was Sex Education voor het eerst op Netflix te zien, en direct was deze coming-of-age serie een regelrechte hit. In september 2021 werd het derde seizoen gelanceerd en vlak daarna werd het vierde seizoen al aangekondigd. Gelukkig maar, want S3 liet ons met een aantal gigantische cliffhangers achter. Ben jij ook zo benieuwd naar seizoen 4? In dit artikel lees je er alles over, en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedata.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van Sex Education. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1-3 al gezien hebt.

Waar gaat Sex Education seizoen 4 over?

Seizoen 3 van Sex Education liet ons natuurlijk achter met een heleboel vragen, met als grootste misschien wel die van Jeans baby. In het ziekenhuis ontdekt ze namelijk dat de vader waarschijnlijk niet Jakob is, en wat gaat dit betekenen voor de relatie tussen de twee? Ook de toekomst van Eric en Adam samen ziet er niet rooskleurig uit, net als die van Maeve en Otis. Nu ze eindelijk bij elkaar gekomen zijn, vertrekt Maeve naar een school in de Verenigde Staten. Gaan de twee voor een langeafstandsrelatie of keert Otis weer terug naar Ruby?

En dan hebben we natuurlijk nog Moordale. Aan het einde van seizoen 3 zagen we dat de investeerders zich teruggetrokken hebben en de school zijn deuren moet sluiten. Dit betekent dat alle studenten naar een andere school moeten. Otis wil hier een nieuwe kliniek opzetten en Eric is vooral bang om weer een loser te worden. En dan blijkt hen ook nog een cultuurshock te wachten te staan: de school is veel vooruitstrevender dan zij ooit geweest zijn.

Wie zitten er in de cast van Sex Education seizoen 4?

Een groot gedeelte van de vertrouwde cast keert gewoon terug voor het vierde seizoen. We zullen in ieder geval Asa Butterfield als Otis, Emma Mackey als Maeve, Gillian Anderson als Jean, Ncuti Gatwa als Eric, Connor Swindells als Adam, Aimee Lou Wood als Aimee en Kedar Williams-Stirling als Jackson terugzien.

Hoe groot de rol van Eric zal worden, is overigens nog niet bekend. Onlangs werd duidelijk dat hij een hoofdrol te pakken heeft in de BBC-serie Doctor Who, dus de kans zit erin dat hij het daar ook druk mee heeft en wat minder te zien is. Daarnaast weten we ook al dat we Patricia Allison en Simone Ashley niet terug zullen zien in het nieuwe seizoen. Zij speelden Ola en Olivia, maar zijn te druk met andere projecten om deze keer hun opwachting te maken. Jammer…

Verder zullen er zoals altijd ook weer een aantal nieuwe personages geïntroduceerd worden. Het gaat om het trans koppel Abbi en Kent en de veertiger Joanna. Tot dusver is het nog niet bekend welke acteurs deze rollen op zich nemen, maar we weten wel al dat Abbi en Kent hét nieuwe power couple van de serie moeten worden. En dit betekent nóg meer representatie, dus dubbel leuk! Ook kruipt Emmy-bekroonde acteur Dan Levy in de huid van Mr. Molloy, de schrijver waar Meave les van krijgt.

Wanneer komt Sex Education seizoen 4 op Netflix?

Onlangs heeft Netflix eindelijk bekendgemaakt wanneer het vierde seizoen van Sex Education verschijnt. Op donderdag 21 september is het zover en zullen alle afleveringen gelijktijdig te bingen zijn.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Komt er een Sex Education seizoen 5 of is dit het laatste seizoen?

Helaas: Sex Education krijgt na het vierde seizoen geen nieuwe afleveringen. Dit zat er natuurlijk wel een beetje aan te komen. Eerder lieten we al weten dat Patricia Allison en Simone Ashley, de actrices die de rollen van Ola en Olivia vertolkten, er in de afleveringen van seizoen 4 niet meer bij zullen zijn. Toen dat bekend werd was al duidelijk dat ook Ncuti Gatwa (Eric) en Emma Mackey (Maeve) het misschien voor gezien wilden houden en zeker niet op een vijfde seizoen zaten te wachten.

Nu blijkt dat de koek gewoon helemaal op was. Netflix heeft besloten het bij vier seizoenen te houden. Hieronder geven de seriemakers wat meer toelichting.

Meer informatie over de serie

Zijn moeder is therapeute, dus de onzekere Otis heeft alle antwoorden als het om seks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een sekstherapiepraktijk op school te openen.

TitelSex Education
Jaar2019-2023
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
GenreKomedie, Drama
IMDb8,3 uit 304.000 stemmen
MakerLaurie Nunn
CastAsa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Kedar Williams-Stirling, Connor Swindells, Aimee Lou Wood

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.