Sevilla – Juventus: live kijken op tv en online | 18 mei 2023 | Halve finale van de Europa League

In elk Europees bekertoernooi zijn de Italianen dit jaar waanzinnig goed bezig, want ze stonden met AC Milan én Internazionale in de halve finales van de Champions League, Fiorentina in de halve finale van de Conference League en… AS Roma en Juve in de Europa League. En daar staat vanavond voor de tweede keer een geduchte Spaanse tegenstander voor de laatstgenoemde ploeg klaar op vijandige grond. Benieuwd wanneer en waar je Sevilla – Juventus kunt kijken? De partij wordt na de 1-1 van vorige week nu op donderdag 19 mei 2023 om 21:00 uur gespeeld in het stadion van de thuisploeg uit Spanje: het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Sevilla – Juventus kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 18 mei 2023 om 21:00 uur

De halve finales van de continentale bekerstrijd die de Europa League heet gaan vanavond verder. Ook dit seizoen worden de uitzendingen weer door ESPN verzorgd. Tevens de match tussen het team uit Sevilla (Spanje) en de tegenstanders uit Turijn (Italië) op donderdag om 21:00 uur wordt uitgezonden via ESPN 3, zo blijkt uit de tv-gids. De meeste van hun vier kanalen zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

Sevilla 🆚 Juventus in het kort:
🏆 Europa League
🏟️ Halve finale (2e wedstrijd van de 2)
🗓️ Donderdag 18 mei 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
📍 Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Spanje
📺 ESPN 3 → Kijk direct Sevilla vs. Juventus (nu 7 dagen gratis)

Streamingdiensten: waar kun je online kijken naar Sevilla tegen Juventus?

Hierboven vond je al even in het kort waar de wedstrijd van vanavond te zien is en wanneer de aftrap op welke plek zal zijn. De onderstaande tabel geeft als aanvulling hierop een verdiepende blik op de uitzendrechten per streamingdienst en tv-kanaal in Nederland. Je kunt de wedstrijd via de app kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

ESPN➡️ Ga meteen naar Sevilla – Juventus via ESPN 3 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om zo veel mogelijk wedstrijden van de Europese bekercompetitie te volgen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Europa League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van deze Europese bekercompetitie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, aangezien ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
Juventus training session and travel to Sevilla | UEL -1

Opstellingen van Sevilla (Spanje) en Juventus (Italië) tijdens deze halve finale in de Europa League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze halve finale in de Europa League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Sevilla vs. Juventus staat donderdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 8 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

⚪️ Opstelling Sevilla: nog niet bekend

⚫️ Opstelling Juventus: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Sevilla vs. Juventus

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor de wedstrijd tussen deze twee ploegen uit Spanje en Italië terecht bij ESPN mits deze lineair is uitgezonden. Bij dit video on demand-platform is het namelijk mogelijk om elke match tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. In het overzicht bovenaan dit artikel legden we al uit dat je bij deze provider tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket krijgt.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd doorgaans online te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Sevilla Juventus Europa League halve finale donderdag 18 mei 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Wedstrijden van de Europa League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendingen van de Europa League volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft met onder andere voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Europa League en Conference League. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.


  • Hoe laat is de wedstrijd Sevilla – Juventus vandaag (donderdag 18 mei 2023)?

    De aftrap van deze halve finale in de Europa League is in de avond om 21:00 uur Nederlandse tijd in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Spanje.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd Sevilla vs. Juventus vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender ESPN 3 bij verschillende providers, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.