Sevilla – AS Roma: live kijken op tv en online | 31 mei 2023 | Finale van de Europa League

Elke bekerfinale van het Europees voetbal bestaat dit jaar voor de helft uit een Italiaanse ploeg, zo ook de Europa League. De Spanjaarden die ‘thuis’ spelen in de Puskás Aréna in Boedapest (Hongarije) wisten Juve in de halve finale uit het toernooi te schoppen en hun Romeinse tegenstanders bleken in die speelronde te sterk voor de Duitsers van Bayer 04 Leverkusen. Nu staan ze tegenover elkaar in dé eindstrijd. Benieuwd wanneer en waar je Sevilla – AS Roma kunt kijken? De partij wordt op woensdag 31 mei 2023 om 21:00 uur gespeeld. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Sevilla – Roma kijken: live stream van de wedstrijd op woensdag 31 mei 2023 om 21:00 uur

De finale van de continentale bekerstrijd die de Europa League heet, staat voor vanavond op de planning. Ook dit seizoen worden de uitzendingen weer door ESPN verzorgd. Tevens de match tussen het team uit Sevilla (Spanje) en de tegenstanders uit Rome (Italië) op woensdag om 21:00 uur wordt uitgezonden via ESPN 1, zo blijkt uit de tv-gids. De meeste van hun vier kanalen zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Daarnaast mag Veronica deze halve finale ook via hun lineaire tv-kanaal vertonen, mede te ontvangen via NLZIET. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

Sevilla 🆚 AS Roma in het kort:
🏆 Europa League
🏟️ Finale
🗓️ Woensdag 31 mei 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
📍 Puskás Aréna in Boedapest, Hongarije
📺 ESPN 1 → Kijk direct Sevilla vs. AS Roma (nu 7 dagen gratis)
📺 NLZIET → Kijk direct Sevilla vs. AS Roma (nu 14 dagen gratis)

Streamingdiensten: waar kun je online kijken naar Sevilla tegen AS Roma?

Hierboven vond je al even in het kort waar de wedstrijd van vanavond te zien is en wanneer de aftrap op welke plek zal zijn. De onderstaande tabel geeft als aanvulling hierop een verdiepende blik op de uitzendrechten per streamingdienst en tv-kanaal in Nederland. Je kunt de wedstrijd via de app kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Sevilla – AS Roma via Veronica bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd uit de Europese Conference League vanwege de tv-uitzending op Veronica ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken.
ESPN➡️ Ga meteen naar Sevilla – AS Roma via ESPN 1 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om zo veel mogelijk wedstrijden van de Europese bekercompetitie te volgen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Europa League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van deze Europese bekercompetitie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, aangezien ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Tv: op welke zender kun je Sevilla tegen AS Roma kijken?

Zoals we eerder in dit artikel al aangaven, zijn er twee kanalen op televisie die de kwartfinale tussen Sevilla FC en AS Roma mogen vertonen in Nederland. Allereerst is ESPN eigenaar van de uitzendrechten en hebben zij besloten om de wedstrijd te vertonen op hun hoofdzender. Die vind je op 401 (Canal Digitaal & Online) en 21 (Youfone), waarbij door huidige acties alle vier de ESPN-zenders standaard zonder extra kosten in het basispakket zijn opgenomen. Daarnaast is de zender ook vrij te ontvangen via 14 (KPN & Solcon) en 150 (T-Mobile). Bij Caiway (318) en DELTA (421) moet je sinds 19 februari betalen voor de zender, terwijl je via Ziggo minimaal een TV Start of Standard abonnement nodig hebt voor toegang. Veronica is daarentegen overal op de achtste zender te vinden, behalve bij KPN op kanaal #9. We hebben dit voor de duidelijkheid in één overzicht weergegeven in de onderstaande tabel.

ProviderKanaal ESPN 1KijkenKanaal Veronica
Canal Digitaal401 🎁➡️ Kijk direct8
Online401 🎁➡️ Kijk direct8
Youfone21 🎁➡️ Kijk direct8
Ziggo18 & 421 📺▶️ Kijk direct8
KPN14 & 221▶️ Kijk direct9
T-Mobile150▶️ Kijk direct8
Caiway318 💰▶️ Kijk direct8
DELTA421 💰▶️ Kijk direct8
Solcon14 & 150▶️ Kijk direct8
Sevilla looking for seventh Europa League final victory against Roma in Budapest

Opstellingen van Sevilla (Spanje) en AS Roma (Italië) tijdens deze finale in de Europa League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze finale in de Europa League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Sevilla vs. Roma staat woensdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 8 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

⚪️ Opstelling Sevilla: nog niet bekend

🔴 Opstelling AS Roma: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Sevilla vs. AS Roma

Heb je de partij afgelopen woensdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor de wedstrijd tussen deze twee ploegen uit Spanje en Italië terecht bij ESPN mits deze lineair is uitgezonden. Bij dit video on demand-platform is het namelijk mogelijk om elke match tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. In het overzicht bovenaan dit artikel legden we al uit dat je bij deze provider tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket krijgt.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd doorgaans online te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Sevilla AS Roma Europa League finale woensdag 31 mei 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Wedstrijden van de Europa League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendingen van de Europa League volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft met onder andere voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Europa League en Conference League. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.


  • Hoe laat is de wedstrijd Sevilla – Roma vandaag (woensdag 31 mei 2023)?

    De aftrap van deze finale in de Europa League is in de avond om 21:00 uur Nederlandse tijd in de Puskás Aréna in Boedapest, Hongarije.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd Sevilla FC vs. AS Roma vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zenders Veronica en ESPN 1 bij verschillende providers, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.