Langverwachte ‘The Last Kingdom’-film ‘Seven Kings Must Die’ is nu te zien

Vijf seizoenen lang konden we genieten van The Last Kingdom, maar toen leek het verhaal voorgoed tot een einde te komen. Gelukkig bleek niks minder waar en verblijdde Netflix ons heel snel met het nieuws dat er een film gemaakt zou worden: Seven Kings Must Die. En vandaag is het dan eindelijk zover.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Dit kun je verwachten van ‘The Last Kingdom: Seven Kings Must Die’

De gloednieuwe The Last Kingdom-film Seven Kings Must Die pakt de draad op waar we na de laatste aflevering van seizoen 5 gebleven waren. De dood van koning Edward ontketent een strijd om de kroon die ervoor zorgt dat Uhtred voor een belangrijke keuze komt te staan: kiest hij voor de personen waar hij het meest van houdt of voor de macht?

The Last Kingdom mag zich met een IMDb-cijfer van een 8,5 tussen de best beoordeelde series aller tijden scharen. Voor de gloednieuwe toevoeging aan de franchise wordt weer gemikt op een hoge kwaliteit. Zo keert niet alleen hoofdrolspeler Alexander Dreymon terug, ook komt het script van Bernard Cornwell, de schrijver van de The Last Kingdom-boeken. De regie lag in handen van Edward Bazalgette, die eerder meewerkte aan series als Doctor Who, The Witcher en ook The Last Kingdom zelf.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Het is dé film die de veelgeprezen The Last Kingdom-franchise uitbreidt
2️⃣ Alexander Dreymon keert nog één keer terug als Uhtred
3️⃣ Het script komt van de The Last Kingdom-schrijver Bernard Cornwell zelf

‘Seven Kings Must Die’ staat nú op Netflix

Netflix heeft de film vandaag, op vrijdag 14 april, live gezet en bij hen kun je ook de vijf seizoenen van de serie kijken. Als je alles wilt bingewatchen, ben je bij de streaminggigant dus aan het juiste adres.

Seven Kings Must Die is overigens niet de enige nieuwe titel die we hier deze maand mogen verwelkomen. Zo is de perfect beoordeelde serie BEEF, die een verbluffende score van 100% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes heeft ontvangen, sinds afgelopen week te streamen, komt seizoen 2B van Firefly Lane op donderdag 27 april en staat seizoen 7 van Workin’ Moms een dag daarvoor op het programma. Vooral geïnteresseerd in de The Last Kingdom-film? De eerste beelden daarvan bekijk je hieronder.

Verhaal en informatie van de film

Na de dood van koning Edward gaan Uhtred uit Bebbanburg en zijn kameraden op avontuur door een verscheurd koninkrijk in de hoop Engeland eindelijk te verenigen.

TitelThe Last Kingdom: Seven Kings Must Die
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 51 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Actie
RegisseurEdward Bazalgette
CastAlexander Dreymon, Harry Gilby, Mark Rowley, Arnas Fedaravicius, Cavan Clerkin, James Northcote, Laurie Davidson, Elaine Cassidy

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.