5 series voor volwassenen op Disney+ die je niet mag missen

Het idee dat je Disney+ alleen hebt voor je kinderen, is natuurlijk allang achterhaald. Naast alle Marvel-films vind je hier ook genoeg andere titels die zéker niet voor de allerkleinsten bedoeld zijn. Maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom zetten we in dit artikel 5 series voor volwassenen op Disney+ op een rij die je zeker niet mag missen.

➝ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

5x Series voor volwassenen op Disney+

5. Faraway Downs (1 seizoen)

Nicole Kidman en Hugh Jackman zijn de hoofdrolspelers in de serie Faraway Downs. Samen schitterden zij eerder natuurlijk al in Australia en deze miniserie gebruikt dan ook beelden van de geprezen film. Het verhaal gaat over Lady Sarah Ashley, een Engelse adellijke dame die een enorme veeboerderij in Australië erft. Ze wordt geconfronteerd met een complot van enkele mannen die haar land willen overnemen, maar ze is vastbesloten om hun plannen te dwarsbomen. Deze serie is het werk van filmmaker Baz Luhrmann, bekend van films als Elvis en The Great Gatsby.

4. Atlanta (4 seizoenen)

Atlanta is volgens veel kijkers een echte aanrader. De serie krijgt een 8,6 op IMDb en een uitmuntende Rotten Tomatoes-score van 97%. Ook sleepte hij meerdere prijzen in de wacht, waaronder twee Primetime Emmy’s. Je kunt er dus niet omheen dat je deze drama/komedie eigenlijk aan je kijklijst zou moeten toevoegen. De serie draait om Earnest ‘Earn’ Marks (Donald Glover, Solo: A Star Wars Story), die zijn neef Alfred ‘Paper Boi’ Miles (Brian Tyree Henry, Eternals) gaat helpen om zijn rapcarrière van de grond te krijgen in Atlanta.

3. Not Dead Yet (1 seizoen)

Fan van sitcoms? Voeg dan Not Dead Yet toe aan je kijklijst. Deze leuke titel vertelt het verhaal van Nell Serrano, gespeeld door Jane the Virgin-actrice Gina Rodriguez. Zij heeft haar leven totaal niet op orde. Haar carrière is geflopt, haar vriend heeft het uitgemaakt en haar nieuwe huisgenoten zijn verschrikkelijk. Gelukkig vindt ze eindelijk een baantje, maar wat voor één… Ze moet overlijdensberichten schrijven. Kijkers waren ontzettend enthousiast over deze sitcom en vonden dat het de perfecte balans had tussen humor en hartverwarmende, emotionele momenten.

2. The Other Black Girl (1 seizoen)

Mocht je op zoek zijn naar een serie die je in één of twee avondjes kunt bingen en die je op het puntje van je stoel houdt, dan is The Other Black Girl een echte aanrader. Deze serie draait om Nella, de enige zwarte vrouw op de redactie van een uitgeverij. Door haar huidskleur heeft ze te maken met flink wat microagressie. Met de komst van Hazel, een andere zwarte vrouw, hoopt ze op verandering. Maar al snel merkt Nella dat Hazel zich wel erg vreemd gedraagt. Ze begint zich af te vragen of niet iets écht sinisters gaande is binnen het bedrijf. The Other Black Girl is gebaseerd op de bestseller van Zakiya Dalila Harris.

1. High Fidelity (1 seizoen)

Ben je fan van de film High Fidelity uit 2000? Op Disney+ moet je dan ook de gelijknamige serie High Fidelity zien. Beide verhalen zijn gebaseerd op de gelijknamige roman van Nick Hornby uit 1995 en draaien om Rob Brooks. In de serie is zij een ontevreden platenzaakeigenaresse in Brooklyn, die haar oude relaties ophaalt door muziek en popcultuur terwijl ze zich ook in een nieuwe romance stort. Vooral het spel van hoofdrolspeelster Zoë Kravitz werd geprezen.

Films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Er verschijnen regelmatig nieuwe series voor volwassenen op Disney+. Benieuwd welke releases er dit jaar op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.