Hé bingewatcher! Met deze series ben je meer dan 100 uur zoet…

Nu je heel wat uurtjes thuis besteedt, ga je waarschijnlijk hard door je favoriete series heen. Daarom hebben wij wat serietips in verschillende genres verzameld die perfect zijn om te bingewatchen. Elke serie biedt minstens 100 uur kijkplezier!

5x Series met veel seizoenen die ideaal zijn om te bingewatchen

1. Gilmore Girls (Netflix, 7 seizoenen)

Voor wie behoefte heeft aan komedie, maar niet wil inleveren op verhaal is Gilmore Girls de perfecte binge. De serie valt onder een genre dat we ‘dramady’ noemen: een kruising tussen komedie en drama. De serie draait om moeder-dochter duo Lorelai en Rory Gilmore, dat beste vriendinnen is. Ze wonen in Stars Hollow, een kleine gemeente vol excentrieke bewoners. Een omgeving waarin je je als kijker snel en graag laat onderdompelen. Na 7 seizoenen nog niet genoeg? Kijk dan ook de reboot Gilmore Girls: A Year in the Life (2017).

Aantal uren: 115 uur (+ A Year in the Life: 6 uur)
Genre: Komedie/drama
Seizoenen: 7 + reboot miniserie
Jaar: 2000 – 2007
Streamingdienst: Netflix
IMDb: 8,1
Trailer: Kijk hier
Bestel: Bestel

2. The Good Wife (Amazon Prime Video, 6 seizoenen)

Een fan van crimeseries? Dan is nummer twee in ons lijstje van series om te bingewatchen, perfect voor jou! Alicia Florrick gaat weer aan het werk als advocaat nadat haar man, een voormalig officier van justitie, wordt gearresteerd vanwege een pervers corruptieschandaal. Deze serie heeft zeven seizoenen en een vervolg, The Good Fight, waar momenteel nieuwe afleveringen van verschijnen.

Aantal uren: 150 (+ Sequel The Good Fight: 34 uur)
Genre: Crime/drama
Seizoenen: 7
Jaar: 2010 -2019
Streamingdienst: Amazon Prime Video
IMDb: 8,3
Trailer: Kijk hier
Bestel: Bestel

3. Dawson’s Creek (Amazon Prime Video, 6 seizoenen)

In een nostalgische bui? Keer dan even terug naar de jaren 90, een tijd vol geblondeerde haarpunten en naveltruitjes. In het iconische tienerdrama Dawson’s Creek volgen we de romances en dilemma’s van vier tieners – onder wie een piepjonge Katie Holmes en Michelle Williams – in het fictionele droomstadje Capeside.

Aantal uren: 128
Genre: Romantiek/drama
Seizoenen: 6
Jaar: 1998 – 2003
Streamingdienst: Amazon Prime Video
IMDb: 6,6
Trailer: Kijk hier
Bestel: Bestel

4. Grey’s Anatomy (Videoland & Amazon Prime Video, 16 seizoenen)

Al vijftien jaar loopt deze serie over de levens van artsen, chirurgen en coassistenten in het fictieve Seattle Grace Hospital. Een ziekenhuis vol intrigerende patiënten en artsen die eruit zien alsof ze bijklussen als model. De serie heeft twee spin-offs, voor wie na 363 uur kijken nog niet genoeg heeft. Let wel op: de nieuwste seizoenen zijn momenteel nog niet op de streamingdiensten te bekijken.

Aantal uren: 363 uur (+ Private Practice: 111 uur + Station 19: 17 uur)
Genre: Ziekenhuisdrama
Seizoenen: 16
Jaar: 2005 – 2020
Streamingdienst: Videoland en Amazon Prime Video
IMDb: 7,6
Trailer: Kijk hier
Bestel: Bestel

5. The Incredible Dr. Pol (Disney+, 14 seizoenen)

Voor wat nuchter no-nonense vermaak: The Incredible Dr Pol. Deze succesvolle documentaireserie volgt de gepensioneerde (van oorsprong Nederlandse) vee-arts Dr Pol die dagelijks grote boerderijdieren behandelt. Als een tripje naar de kinderboerderij of dierentuin er niet in zit, kun je je in elk geval hier nog mee vermaken.

Aantal uren: 102 uur
Genre: Documentaire
Seizoenen: 14
Jaar: 2011 – 2020
Streamingdienst: Disney+
IMdb: 8,6
Trailer: Kijk hier
Bestel: Bestel

Meer zien?

Voor meer series en films houd het aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Videoland in de gaten. Bekijk ook onze tips voor de perfecte filmmarathon!