Deze 34 series stoppen in 2020

Voor film- en serieliefhebbers wordt 2020 aan de ene kant een prachtig jaar. Er komen allerlei nieuwe releases van films en series op de bestaande streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Videoland. Ook komen er mogelijk nieuwe video on demand-platforms – zoals HBO Max en Peacock – met nieuwe content bij in het streaminglandschap.

Er dreigen helaas daarnaast echter een aantal titels tot een einde te lopen. Wij hebben 34 series op een rij gezet die binnenkort aan hun laatste seizoen zullen beginnen.

Series die in 2020 zullen stoppen

Hieronder vind je 34 series die dit jaar nog ten einde zullen komen. Dat betekent niet dat alle huidige seizoenen al op een streamingdienst in Nederland te zien zijn. Wel betekent het dat het laatste geproduceerde seizoen dit jaar in première zal gaan.

Lucifer

Lucifer seizoen 5 Netflix

Na een revival door Netflix bleek Lucifer opnieuw een gigantische succes te worden. Helaas is besloten de serie na het vijfde seizoen tot een einde te laten lopen. Inmiddels weten we dat Lucifer seizoen 5 in totaal 16 afleveringen zal tellen en dat het eerste deel hiervan naar alle waarschijnlijkheid in de lente van 2020 op Netflix zal komen.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Lucifer Morningstar heeft besloten dat hij er genoeg van heeft om de Hel te leiden en besluit om wat tijd op de planeet aarde door te brengen om de mensheid beter te leren begrijpen. Hij kiest voor een verblijf in Los Angeles – the City of Angels.

Lucifer is te zien op Netflix en krijgt een 8.2 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het vierde en voorlaatste seizoen.

Vikings

Vikings Netflix 5 seizoenen 1 januari 2020

Op 1 januari 2020 verschenen de eerste vijf seizoen van Vikings op Netflix. Sindsdien gaat het op social media helemaal los. Kijkers zijn volledig verslaafd aan de nieuwste toevoeging door de streamingdienst. Helaas zullen ze naar het zesde en laatste seizoen van Vikings voorlopig elders moeten kijken, want dat is enkel nog op Ziggo Movies & Series te zien. Gelukkig is al wel bekend dat Netflix een spin-off van Vikings heeft besteld, wat naar alle waarschijnlijkheid de voornaamste reden voor de aankoop van Vikings is geweest.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

De serie Vikings vertelt het verhaal van de brute en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking krijger en boer die ernaar lonkt om nieuw overzees land te ontdekken en leegroven.

Vikings is te zien op Netflix (t/m S5 en in de toekomst met spin-off Valhalla) en Ziggo Movies & Series en krijgt een 8.6 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het zesde en laatste seizoen.

The 100

The 100 seizoen 7 Netflix

Één van de meest bekeken series op Netflix in de afgelopen jaren was The 100. De onheilspellende serie heeft nu helaas slecht nieuws. Na seizoen 7 van The 100 zal het verhaal tot een einde komen. Naar schatting zullen we dat laatste seizoen rond medio 2020 op Netflix kunnen verwachten.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

De serie speelt zich 97 jaar af nadat een nucleaire oorlog de complete samenleving heeft verwoest. Een ruimteschip met de enige overlevenden van de mensheid stuurt jeugdige delinquenten terug naar de aarde in de hoop de planeet opnieuw the bevolken.

The 100 is te zien op Netflix en krijgt een 7.7 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het zesde en voorlaatste seizoen.

Modern Family

Modern Family Netflix

In augustus kwam er ineens wel erg slecht nieuws. Modern Family werd van Netflix verwijderd! Helaas is de populaire sitcom momenteel nergens te bekijken en kregen fans tot overmaat van ramp te horen dat het elfde seizoen ook direct het laatste deel van de serie zal worden…

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Drie verschillende gezinnen in dezelfde familie doorstaan problemen, beleven hilarische obstakels en genieten van de mooie momenten in het leven. Dat doen zij elk op hun eigen unieke manier.

Modern Family is momenteel niet op een streamingdienst in Nederland te bekijken en krijgt een 8.4 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het elfde en laatste seizoen.

Homeland

Homeland seizoen 8 Netflix

De serie Homeland is de afgelopen jaren één van de paradepaardjes van Netflix geweest. Nu Homeland seizoen 8 in aantocht is, moeten fans er helaas aan geloven dat het geen negende seizoen zal volgen.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Een bipolaire agent van de CIA raakt ervan overtuigd dat een ontvoerde soldaat door al-Qaeda is gedraaid om terroristische aanslagen tegen de Verenigde Staten te plegen in zijn eigen land.

Homeland is te zien op Netflix en krijgt een 8.3 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het achtste en laatste seizoen.

Supernatural

Supernatural 14 seizoenen Amazon Prime Video nieuw

Kort na de lancering van onze winactie voor de DVD van Supernatural seizoen 14, verschenen plotseling alle 14 seizoenen van de populaire serie op Amazon Prime Video! Gelukkig komt er nog een 15e deel van Supernatural aan, maar daarna zal het helaas gedaan zijn. Of en wanneer het laatste seizoen naar Amazon Prime Video komt, is helaas nog niet bekend.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Twee broers treden in de voetsporen van hun vader als jagers. Zij bevechten wrede bovennatuurlijke wezens, waaronder monsters, demonen en goden die over de aarde zwerven.

Supernatural is te zien op Amazon Prime Video en krijgt een 8.4 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het vijftiende en laatste seizoen.

How To Get Away With Murder

How To Get Away With Murder seizoen 5 Netflix

Net als de voorgaande jaren werd 2020 afgetrapt met een nieuw seizoen van How To Get Away With Murder (S5) op Netflix! De detective-achtige serie die zich afspeelt op een universiteit trekt keer op keer veel bekijks en werd dan ook weer met veel vreugde op de streamingdienst ontvangen. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we volgend jaar genieten van het voorlaatste seizoen 6 van How To Get Away With Murder, maar daarna zal seizoen 7 het einde van de serie betekenen.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Een groep ambitieuze rechtenstudenten en hun briljante professor crimineel recht raken door de raken heen betrokken bij meerdere moorden, die hun hele leven zullen veranderen. Hoe weten zij zich buiten verdenking in deze moeilijke situaties te krijgen?

How To Get Away With Murder is te zien op Netflix en krijgt een 8.1 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het zesde en voorlaatste seizoen.

Arrow

Arrow 2012 Netflix Serie

Deze langlopende serie heeft het 8 seizoenen vol weten te houden. Het laatste deel van Arrow telt in totaal 10 afleveringen en zal begin dit jaar ten einde komen.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Oliver Queen is een verwende rijke jongen die vermist raakt wanneer zijn jacht verloren is op zee. Iedereen denkt dat hij dood is. Vijf jaar later keert hij terug als een veranderd man en is hij vastbesloten om zijn stad als gemaskerde held te ruimen van criminaliteit met pijl en boog als wapen.

Arrow is te zien op Netflix en krijgt een 7.9 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het achtste en laatste seizoen.

Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D.

Als nummer 2 in de lijst van meest bekeken films en series op Disney+ is Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. een zeker kijkcijferkanon! Momenteel zijn 5 seizoenen van de serie op Disney+ te zien, maar mogelijk kunnen we daar in de toekomst ook het voorlaatste (S6) en laatste (S7) deel op verwachten.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Deze serie neemt je mee door de missies van de Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division, kortweg S.H.I.E.L.D. genoemd.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. is te zien op Disney+ en krijgt een 7.5 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het zevende en laatste seizoen.

13 Reasons Why

13 Reasons Why seizoen 4 Netflix

De serie 13 Reasons Why heeft door de jaren heen flink wat ophef veroorzaakt door de manier waarop zelfmoord werd behandeld. Toch, of juist hierom, wist de serie veel kijkers te trekken. Nu hebben de makers besloten om na een aantal succesvolle seizoenen te stoppen na 13 Reasons Why seizoen 4. Naar verwachting komt dit laatste deel eind 2020 op Netflix.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

13 Reasons Why volgt het leven van de tiener Clay Jensen in zijn zoektocht naar het verhaal achter zijn klasgenoot en geheime liefde, Hannah, en de beslissing om een einde aan haar leven te maken.

13 Reasons Why is te zien op Netflix en krijgt een 7.8 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het derde en voorlaatste seizoen.

DARK

Dark seizoen 3 Netflix

Deze Netflix Original heeft als één van de weinige Duitstalige series veel bekijks getrokken onder abonnees. Na drie succesvolle delen zal de reis door de tijd tot een einde komen.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Dit familieverhaal heeft een donkere en bovennatuurlijke twist. In een Duitse plaats verdwijnen plotseling twee jonge kinderen. Dat zorgt ervoor dat de bewoners achter een wel heel bijzondere relatie tussen vier families komen.

DARK is te zien op Netflix en krijgt een 8.7 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van eerste beelden in seizoen 3.

Star Wars: The Clone Wars

Star Wars The Clone Wars

In februari is het dan eindelijk zo ver. Het zevende seizoen van de nummer 3 meest bekeken serie op Disney+ zal dan op de streamingdienst verschijnen. Het zal helaas ook het einde van de serie betekenen.

Verhaal, streamingdienst, IMDb cijfer en trailer

Yoda, Mace Windu, Obi-wan Kenobi, Anakin Skywalker en andere Jedi soldaten leiden het Grand Army van de Republiek tegen het droid leger van de separatisten.

Star Wars: The Clone Wars is te zien op Disney+ en krijgt een 8.1 uit 10 op IMDb. Bekijk nu de trailer van het zevende en laatste seizoen.

Overige series die dit jaar ten einde lopen

Helaas is het met de bovenstaande titels nog niet genoeg geweest. Ook de volgende series zullen in 2020 aan hun laatste geproduceerde seizoen beginnen…