Nieuwe misdaadserie met Andrew Garfield staat vanaf vandaag op Disney+

Vanaf vandaag kun je op Disney+ kijken naar een nieuwe misdaadserie met Spider-Man-acteur Andrew Garfield. Hij speelt in Under the Banner of Heaven een mormoonse detective die in de problemen komt als hij een dubbele moord onderzoekt. De streamingdienst heeft de serie vandaag, op 27 juli 2022, online gezet.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Andrew Garfield speelt mormoonse detective in ‘Under the Banner of Heaven’

In ‘Under the Banner of Heaven’, een nieuwe misdaadserie gebaseerd op een waargebeurd verhaal, speelt Andrew Garfield een toegewijde detective. Als hij een dubbele moord onderzoekt, wordt zijn geloof ernstig op de proef gesteld. Hij is namelijk mormoons, dus onderdeel van de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, en de gruwelijke moord van een vrouw en haar 15 maanden oude dochtertje lijkt verband te houden met de ontsporing van een gewaardeerde familie binnen de kerk.

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer. De hoofdrol wordt vertolkt door Andrew Garfield, die uiteraard bekendheid genereerde toen hij in 2010 de rol van Spider-Man speelde in The Amazing Spider-Man (tevens sinds vorige maand op Disney+ te zien). Vorig jaar werd hij genomineerd voor Beste Acteur voor zijn rol in Netflix Original Tick, Tick… BOOM! (2021). Voor deze rol won hij een Golden Globe.

‘Under the Banner of Heaven’ is verder geproduceerd door Oscarwinnaar Dustin Lance Black. Andere acteurs die meespelen zijn Daisy Edgar-Jones, Sam Worthington, Denise Cough en Wyatt Russell.

‘Under the Banner of Heaven’ sinds 27 juli te zien op Disney+

Vorige maand werd al bekend wanneer deze nieuwe serie te zien zou zijn op Disney+, namelijk vanaf woensdag 27 juli. Dit maakte Disney+ bekend door middel van onderstaand Instagram-bericht. Vanaf nu kijk je dus naar de zeven afleveringen die deze miniserie telt.

Meer informatie over de serie

Het geloof van een vrome detective wordt op de proef gesteld als hij een brute moord onderzoekt die verband lijkt te houden met een gewaardeerde familie uit Utah.

Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 7 afleveringen
TaalEngels
GenreMisdaad, Drama, Mystery
IMDb7,6 uit 7.600 stemmen
MakerDustin Lance Black
CastAndrew Garfield, Daisy Edgar-Jones, Sam Worthington, Denise Cough, Wyatt Russell

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.