Moordmysterie ‘See How They Run’ nu al te zien op Disney+

See How They Run moet je alleen om de absolute topcast al zien. De indrukwekkende lijst bevat namen als Sam Rockwell, Saoirse Ronan, Harris Dickinson en Adrien Brody. Zij komen samen voor een ouderwets moordmysterie dat je op het puntje van je stoel laat zitten én hartstikke grappig is. Heb jij de film gemist in de bioscoop? Niet getreurd, want je kunt hem nu al zien op Disney+. De streamingdienst heeft de film op woensdag 2 november aan haar aanbod toegevoegd.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘See How They Run’ is moordmysterie met absolute topcast

We bevinden ons in See How They Run in het Londen van de jaren 50. De plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk moeten plotseling worden gestaakt als beoogde regisseur Leo Köpernick (Adrien Brody) dood wordt aangetroffen. Ervaren inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) en beginneling Constable Stalker (Saoirse Ronan) moeten erachter zien te komen wie het gedaan heeft.

De hoofdrollen worden gespeeld door Sam Rockwell, die een Oscar won voor zijn rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, en de van Little Women en Lady Bird bekende Saoirse Ronan. Zij worden bijgestaan door Adrien Brody (tevens Oscarwinnaar), Harris Dickinson, Jacob Fortune-Lloyd, Pippa Bennett-Warner en Ruth Wilson. De regisseur van de film is Tom George; dit is zijn speelfilmdebuut.

‘See How They Run’ is vanaf 2 november te zien op Disney+

Disney+ heeft de mysterieuze film op dinsdag 2 november 2022 toegevoegd aan haar aanbod. Hiermee houdt de streamingdienst zich aan de vaste periode tussen de bioscooppremière en streamingrelease van ongeveer 49 dagen: deze keer zitten er precies 48 dagen tussen de twee releases. Iets minder dan zeven weken dus.

Andere streamingdiensten houden een groter gat aan tussen de online release en de première in de bioscoop. Zo heeft onderzoek van de redactie van Streamwijzer uitgewezen dat de gloednieuwe videodienst SkyShowtime er een periode van gemiddeld 7 tot 8 maanden tussen houdt. Disney+-abonnees hoeven een stuk minder lang te wachten, want betekent dat ook nieuwe en opkomende films als Amsterdam en Avatar: The Way of Water razendsnel te zien zullen zijn.

Meer informatie over de serie

In West End, Londen, in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk abrupt stopgezet nadat de beoogde regisseur (Adrien Brody) wordt vermoord. De zaak wordt onderzocht door de opgebrande inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) en de enthousiaste beginneling Constable Stalker (Saoirse Ronan). Ze belanden in een raadselachtig mysterie dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de glamoureuze, maar zelfzuchtige theaterwereld en proberen op eigen risico de dader te ontmaskeren.

TitelSee How They Run
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 38 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Mysterie
IMDb6,7 uit 13.000 stemmen
RegisseurTom George
CastSam Rockwell, Saoirse Ronan, Harris Dickinson, Adrien Brody, Jacob Fortune-Lloyd, Pippa Bennett-Warner, Ruth Wilson, Reece Shearsmith, Shirley Henderson, David Oyelowo, Pearl Chanda, Sian Clifford

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.